Társoldalunk:

Öngyilkosnak nevezte riválisa manőverét az egyik pórul járt pilóta

2023.04.03. 10:05

Esteban Ocon is azok közé tartozik, akik az Ausztrál Nagydíj utolsó körében vesztették el a pontszerző pozíciójukat, ám a francia mégsem az őt a falba küldő csapattársára haragszik.

Az Alpine pilótája a 10. helyről folytathatta a futamot az utolsó két kört érintő újraindításnál, ám az előtte lévő kavarodásból rosszul jött ki, miután a pályára visszatérő Pierre Gasly a falba lökte őt is.
„Nyilvánvalóan nagyon kaotikus volt az újraindítás, aztán őszintén szólva bármelyik autóval összeütközhettem volna. Voltak autók, amelyek visszajöttek a pályára, nyilvánvalóan Pierre is köztük volt. De nincs harag: eljött és bocsánatot kért, és ahogy mondtam, bárki lehetett volna."

Ocon viszont kevésbé volt elnéző az egyik AlphaTaurival, akit ő ugyan Nyck de Vriesnek hitt, de a felvételek alapján egyértelmű, hogy Cunoda Jukira gondolt. A holland pilóta ugyanis jóval hátrébb volt, és Logan Sargeanttel ütközött az egyes kanyarban, míg Cunoda volt az, aki vakmerően tette be Ocon mellé az autóját.
„Néhány pilóta úgymond öngyilkos módon ment be az 1-es kanyarba, mint például Nyck [valójában Cunoda] a belső íven. Nagyon szoros volt, és nyilvánvalóan sokat lehetett nyerni az adott pillanatban, de néhány versenyzőnek egy kicsit túl sok volt [a kockázatvállalása]."

Forrás