Társoldalunk:

Történelmi eltiltás szélén állt a saját csapattársát kiütő versenyző

2023.04.02. 11:18

Mióta bevezették a büntetőpontok rendszerét, még egyetlen pilóta sem érte el azt a határt, ami egyfutamos eltiltást eredményez. Az Ausztrál Nagydíj végén okozott balesetéért Pierre Gasly viszont ezzel a következménnyel is számolhatott volna, ám öt órával a futam vége után végül úgy döntöttek, nem kap büntetést a francia.

Nem a melbourne-i futam után alakul ki virágzó kapcsolat az Alpine két, egymással nem túl baráti viszonyt ápoló pilótája között. Pierre Gasly ugyanis hiába teljesített nagyszerű versenyt, az utolsó újraindításnál az 5. helyről kicsúszott, majd a kavicságyon átszáguldva a szintén pontszerző helyen autózó Esteban Oconnak hajtott, és mindketten a falban végezték a versenyt.

„Egyelőre rendkívül csalódott vagyok. Mindent beleadtam, és a verseny nagy részében a Ferrarival tudtam versenyezni, illetve látótávolságon belül voltam Alonsóhoz képest is. Nem számítottunk arra, hogy ilyen helyzetbe kerülünk három körrel a vége előtt. A piros zászlóról és az újraindításról nincs mondanivalóm. Jól éreztem magam az autóban, ez egy jó irány lehet a csapat számára, extra motiváció a jövőre nézve, de látnunk kell azt is, hogy min kell még javítanunk. Egyértelműen voltak pozitívumok, versenyről versenyre jobbak leszünk" – nyilatkozott Gasly a Sky Sportsnak a leintés után.

A két csapattársat a versenyfelügyelők beidézték magukhoz a futam után, Gaslyra pedig büntetés várhatott volna. A francia jelenleg 10 büntetőpontnál jár, amivel listavezető ebben a rangsorban, és 12 pont szükséges az egyversenyes eltiltás kiváltásához, így elképzelhetőnek tűnt, hogy az Azeri Nagydíjon nem állhat rajthoz, ám végül hosszas tanakodás után a sportfelügyelők úgy döntöttek, egyik Alpine-pilótára sem vár büntetés.