Társoldalunk:

Verstappen megvádolta az agresszív Hamiltont, Alonso még sosem élt át hasonlót

2023.04.02. 10:21

Minden idők egyik legfordulatosabb Ausztrál Nagydíjának végén Max Verstappen, Lewis Hamilton és Fernando Alonso állhatott dobogóra. Lássuk, hogyan látták a kaotikus melbourne-i versenyt az érintettek!

A rajt után Max Verstappen elvesztette a vezető helyét, ám az első piros zászlós fázis után visszaállt az élre, amit onnantól kezdve csak egy fűre csúszása fenyegetett. A 80. dobogóját és a 37. sikerét ünneplő holland először tudott nyerni Ausztráliában, a verseny után viszont nem tudott felhőtlen boldogsággal értékelni.

„Nagyon rosszul rajtoltam, az első körben próbáltam óvatosan menni, de utána szerencsére láthatóan nagyon gyors volt az autó. Próbáltam elkerülni, hogy összeérjünk Lewis-szal [az első rajt után], a szabályok egyértelműek a külső íven autózóval kapcsolatban, de ez nem volt végig betartva. De sebaj, végül vissza tudtuk előzni őt. Az első piros zászlót értem, hogy miért kellett a másodikat viszont nem tudom hová tenni. Elég nagy káosz volt, de átvészeltünk mindent és nyertünk, és ez a legfontosabb – mondta Verstappen a leintés után, majd mosolygósabbá vált. – A városnak is tettem szívességet azzal, hogy levágtam egy kicsit a füvet. Blokkoltak az első kerekeim, de szerencsére nem lett komoly baj. Nagyon jó itt nyerni, a csapat is régóta várt erre, és jó látni, hogy a szurkolók is ilyen lelkesen kitartottak."

Lewis Hamilton a harmadik helyről indulhatott, és ugyan egy ideig vezetett is, végül az első idei dobogójával sem lehetett elégedetlen.

„Ez egy igazi show-t hozó őrült verseny volt ezen az elképesztően jó pályán, pedig az időjárás és a mi hetünk is nagyszerűen alakult. George-nak nagy pechje volt, ki kell vizsgálnunk, hogy mi történt, mert nem hiányzott egy ilyen megbízhatósági probléma. Szerencsére így is értékes pontokat szereztünk, pedig a második helyre nem is számítottam – nyilatkozta Hamilton. – Továbbra sem érzem magam teljesen kényelmesen az autóban, de előreléptünk, és hosszú távon remélem, meglesz a tökéletes harmónia, és még közelebb lehetünk a Red Bullhoz. Nem blöfföltem [amikor azt mondtam a rádión, hogy kétlem a gumik kitartását a futam végéig], mert előbb Max, aztán Fernando magam mögött tartása érdekében nagyon kellett nyomnom, de utóbbi sikerült végül, úgyhogy nagyon boldog vagyok."

Fernando Alonso sorozatban a harmadik futamán állhatott fel a dobogó legalsó fokára, amelyet némileg a szerencsének is köszönhetett. A futam végén úgy tűnt, a pontszerző helyek közül is kiesik, miután megforgatta őt Carlos Sainz, de végül visszakapta a harmadik helyét.Nem hinném [hogy átéltem már hasonló futamot], teljes érzelmi hullámvasutazás volt ez a verseny, annyi minden történt. Az utolsó fél órában különösen nehéz volt megérteni, hogy mi történik – mondta az Aston Martin spanyol pilótája. – A verseny maga jól sikerült, jó volt a tempónk, de a Mercedes és Hamilton is gyors volt, és nem tudtam elég közel kerülni hozzá. Az első piros zászló segített George és Carlos kerékcseréje miatt, a második viszont nem. A harmadik aztán megint igen, így a 3-4. helyen látta meg a csapat a kockás zászlót, ez csodálatos eredmény. A folytatásban remélem, tudok még feljebb lépni a dobogón."