Társoldalunk:

Alig bírta visszafogni magát a Ferrari pilótája élete legigazságtalanabb döntése után

2023.04.02. 10:45

Továbbra is dobogó nélkül áll idén a Ferrari, miután a káoszba fulladt Ausztrál Nagydíjon Charles Leclerc és Carlos Sainz is pont nélkül zárt.

A tavalyi futamon győztes Leclerc-nek az első körben véget ért a verseny, miután a 3-as kanyarban összeért Lance Stroll-lal, és a kavicságyba pördült ki.
„Óvatos voltam az első kanyarban. A hármasban elsőre nem igazán terveztem előzést Lance ellen, de láttam, hogy nagyon korán kell fékeznie, mert előtte Fernando is korán fékezett. Felengedtem a féket, Lance mellé mentem, de Fernando még nagyobbat fékezett, így Lance beszorult közénk, és ütköztünk – nyilatkozott az F1TV-nek a kiesése után a valaha volt legrosszabb szezonkezdéséről a frusztrált Leclerc. – Nem hibáztatom Lance-t, mert egyszerűen nem volt választása, miután Fernando másodszor is lassított. Én pedig nem láttam, hogy Lance Fernando mögött van-e. Közöttünk volt, de nem gondoltam, hogy ott van."

Carlos Sainz jóval eseménydúsabb versenyt élt át. Hiába kapaszkodott fel a negyedik helyre a rajt után, egy rosszul időzített kerékcsere miatt hátraesett, majd később ismét a negyedik helyre lépett előre. A hajrában aztán összeért Fernando Alonsóval, amiért 5 másodperces büntetést kapott, így pedig végül a 12. helyre esett vissza.Inkább nem beszélnék most. Túlságosan csalódott vagyok, és lehet, hogy olyan dolgokat mondanék, amit később megbánnék. Ez a legigazságtalanabb büntetés, amit életemben láttam. Most megünk beszélni a versenybírákkal, aztán meglátjuk" – mondta Sainz a leintés után a Sky Sportsnak.

Utólag kiderült, Sainz büntetését jóváhagyták, ráadásul 2 büntetőpontot is kapott, így valóban 12. helyen fejezte be az Ausztrál Nagydíjat.