Társoldalunk:

A Mercedes pilótája úgy érzi, itt az ideje az első győzelemnek

2023.04.01. 16:37

George Russell, a Forma-1-es Mercedes csapat pilótája úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy csapata megnyerje az első nagydíjat az idei szezonban.

A 25 éves brit pilóta a második helyet szerezte meg az időmérő edzésen, így a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon ő indulhat a második rajtrácsról a címvédő Max Verstappen mellől.

A Red Bull 2011 óta nem nyert futamot Melbourne-ben, Russell pedig úgy gondolja, hogy az itt az ideje annak, hogy a Mercedes megszerezze első győzelmét az idei szezonban.

„Meg kell próbálnunk, nem igaz? A győzelemért kell mennünk" – idézi Russellt a racingnews365.com. „Max biztosan rendkívül gyors lesz, szerintem előzni is nehéz lesz a pályán. Szóval a rajt és az első kör létfontosságú lesz. A Red Bullnak rendkívüli végsebessége van. Szóval nagyon nehéz lesz harcolni Maxszal. De meglátjuk, hogyan haladunk, a saját versenyünket kell teljesítenünk. De ha ott a lehetőség, akkor megragadjuk" – mondta a brit pilóta, aki az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Melbourne Grand Prix Circuit versenypályán.

George Russell pályafutása második futamgyőzelmére készülForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Russell szerint a Mercedes csapat az első két futam és Melbourne-i hétvége között jobban megismerte az autót, bár a tempója "elég meglepő" volt az utolsó körén.

Azt hiszem, egyre többet tanulunk erről az autóról, de tudjuk, hogy még nem tart ott, ahol szeretnénk. De valószínűleg csak a beállítások miatt fejlődött Bahrein és Dzsidda óta. Láttuk, hogy a teljesítmény javult, pontosan ugyanazzal az autóval. Az biztos, hogy a gumik nagy szerepet játszottak ezen a hétvégén, és az utolsó kör tempója elég meglepő volt. Nagyon örülök, hogy csak két és fél tizeddel maradtunk le, amikor máskor egy másodperc volt a hátrányunk" – mondta George Russell, aki vasárnap pályafutása második futamgyőzelmét szerezheti meg.