A Mercedes pilótája úgy érzi, itt az ideje az első győzelemnek

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell arrives for the first day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 23, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell, a Forma-1-es Mercedes csapat pilótája úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy csapata megnyerje az első nagydíjat az idei szezonban.

A 25 éves brit pilóta a második helyet szerezte meg az időmérő edzésen, így a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon ő indulhat a második rajtrácsról a címvédő Max Verstappen mellől.

A Red Bull 2011 óta nem nyert futamot Melbourne-ben, Russell pedig úgy gondolja, hogy az itt az ideje annak, hogy a Mercedes megszerezze első győzelmét az idei szezonban.

„Meg kell próbálnunk, nem igaz? A győzelemért kell mennünk"

– idézi Russellt a racingnews365.com. „Max biztosan rendkívül gyors lesz, szerintem előzni is nehéz lesz a pályán. Szóval a rajt és az első kör létfontosságú lesz. A Red Bullnak rendkívüli végsebessége van. Szóval nagyon nehéz lesz harcolni Maxszal.

– mondta a brit pilóta, aki az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Melbourne Grand Prix Circuit versenypályán.

George Russell pályafutása második futamgyőzelmére készül Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Russell szerint a Mercedes csapat az első két futam és Melbourne-i hétvége között jobban megismerte az autót, bár a tempója "elég meglepő" volt az utolsó körén.

Láttuk, hogy a teljesítmény javult, pontosan ugyanazzal az autóval. Az biztos, hogy a gumik nagy szerepet játszottak ezen a hétvégén, és az utolsó kör tempója elég meglepő volt. Nagyon örülök, hogy csak két és fél tizeddel maradtunk le, amikor máskor egy másodperc volt a hátrányunk" – mondta George Russell, aki vasárnap pályafutása második futamgyőzelmét szerezheti meg.