Társoldalunk:

A pályarekord ellenére nagy bajba került a Red Bull az ausztráliai időmérő előtt

2023.04.01. 04:32

A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzésén Max Verstappen pályarekordot jelentő körrel volt a leggyorsabb. Csapattársa, Sergio Pérez viszont nagy problémákkal szembesült: későn tudott kijönni a bokszból, majd fék- és egyensúlygondok miatt szinte egyetlen értékelhető kört sem tudott teljesíteni. A Nyck de Vries miatt egyszer félbeszakított gyakorlásról készült élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

Az utolsó edzés elején a Ferrari teljesített a legjobban, majd az Aston Martin is megvillant. Sergio Pérez utolsóként tudott kihajtani a bokszutcából, majd a hátralévő 40 perc az ő kínszenvedéséről szólt: az első gyors körében feltartották, majd szinte minden percben megjárta a kavicságyat vagy a füvet, ami elsősorban a fékproblémáinak volt köszönhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Az edzés második felének elején egy AlphaTauriról lerepült alkatrész okozott balesetveszélyes jeleneteket és rövid piros zászlós fázist. Ezután a Mercedes pilótái is egyre jobban teljesítettek, az igazán váratlan jó eredményt viszont az egy esetben megforgó Csou Kuan-jü és a két Alpine érte el, utóbbi páros végül a 3. és az 5. helyen zárt.

Carlos Sainz sokáig vezetett a harmadik edzésen, végül 7.-ként zárt - galériaForrás: AFP/Martin Keep

Carlos Sainz és Charles Leclerc gyengébb helyezése annak is betudható, hogy a hajrában ők már nem próbálkoztak igazán gyors kör teljesítésével, ellentétben Max Verstappennel, aki végül pályarekorddal nyerte meg az edzést Fernando Alonso előtt.

Az időmérő magyar idő szerint szombaton 7 órakor kezdődik.