A csalódott Mercedesnél még egy madár is nagyobb fenyegetést jelentett Verstappenre

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, szombat, időmérő, top 3
Pole position qualifier Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C) poses with second qualifying positioned Mercedes' British driver George Russell (L) and third qualifying positioned Mercedes' British driver Lewis Hamilton after the qualifying session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót, mögötte pedig némi meglepetésre a két Mercedes végzett. Lássuk, hogyan értékelték a kvalifikációt az érintettek!

Max Verstappenre komoly teher hárult a melbourne-i időmérőn, hiszen amellett, hogy még sosem végzett itt az élen, csapattársa, Sergio Pérez korai kiesése után még inkább favoritnak számított a váltógondjai ellenére is. A holland azonban nem roppant össze a nyomás alatt, és 1:16,732-es idejével végül magabiztosan szerezte meg karrierje 22. rajtelsőségét.

„Nem számítottam könnyű körülményekre.

de szerencsére nem volt belőle probléma – nyilatkozta Verstappen az időmérő után. –

Voltam már itt dobogón, de most már nagyon szeretnék nyerni is."

Verstappen mögött nagy csata alakult ki a Ferrarik, az Aston Martinok és a Mercedesek között, végül pedig utóbbi istálló zárt a legeredményesebben, hiszen George Russell és Lewis Hamilton indulhat a 2-3. helyről.

„Erre egyáltalán nem számítottunk, még ha nagyon keményen is dolgoztunk ezért a gyárban és a pálya mellett is – kezdte az értékelését Russell, aki az időeltolódáshoz való alkalmazkodást sejti a váratlan előrelépés egyik okának. – Nagyon jól működött a kocsi, a határon lehetett autóznom.

Russell mögül csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton indulhat, aki összességében szintén elégedetten nyilatkozott az időmérő után.

„Teljesen váratlan ez az eredmény, nagyon büszke vagyok a csapatra, amely George-hoz hasonlóan fantasztikus munkát végzett.

– mondta lelkesen Hamilton, aki szerint álomszerű, hogy ilyen közel kerültek a Red Bullokhoz. – A végén a második gyors köröm nem volt olyan jó, mint az első, mert az első szektorban időt veszítettem, de nem vagyok csalódott miatta, és harcolni fogok a még jobb eredményekért" – nyilatkozta a brit pilóta, aki abban bízik, hogy ugyanúgy Fernando Alonso előtt tud fordulni az első kanyarban, mint azt élete első futamán, 2007-ben tette.