Társoldalunk:

Alonso a Mercedesről: Folyton úgy beszélnek, mint akik a Q3-ba se fognak bejutni

2023.04.01. 12:17

Fernando Alonsót cseppet sem lepte meg, hogy Lewis Hamiltonék a dobogón végeztek a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérőjén, ugyanis a rutinos spanyol pilóta szerint a Mercedesben mindig is megvolt a lehetőség, hogy az Aston Martin előtt végezzen.

Az Aston Martinnal remek idényt futó Fernando Alonso ezúttal mindkét Mercedestől kikapott, így csak a negyedik helyet szerezte meg Ausztráliában. A spanyol pilóta azonban nem tartja ezt akkora meglepetésnek, mivel szerinte az adatok eddig is azt mutatták, hogy erős autója van a Mercedesnek.

"Nem igazán" – válaszolta Alonso a Sky Sports azon kérdésére, hogy meglepte-e, hogy Lewis Hamiton és George Russell is megverte őt az időmérőn.
Szerintem nagyon gyorsak voltak már Dzsiddában is, ahol egytizeden belül volt a versenytempójuk a miénkhez képest. Mindig gyorsak. Ha csak a nyilatkozataikból indulunk ki, úgy tűnhet, hogy még a Q3-ba sem fognak bejutni, de ez nem igaz, nem olyan rossz az autójuk!" - mondta Alonso, aki szerint hiába indul a mezőny végéről Sergio Perez, ez nem garantálja a dobogós helyezését. 

Alonsót nem lepte meg a Mercedes nagy ugrásaForrás: AFP/Simon Baker

"Így, hogy Checo kiesett a Q1-ben, megpróbáljuk kihasználni ezt a lehetőséget egy újabb dobogós helyezés eléréshez. Ha ez sikerül, nagyszerű, de akkor sem dől össze a világ, ha a 4. vagy 5. leszek" - fogalmazott az Aston Martin kétszeres világbajnoka.

Az 58 körös Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik.