Társoldalunk:

Őrült csúszkálások és veszélyes manőverek színesítették a második melbourne-i edzést

2023.03.31. 08:02

A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén Fernando Alonso autózta a leggyorsabb időt, részben annak köszönhetően, hogy az eleinte száraz körülményeket az első negyedóra után egyre nagyobb intenzitású esőzés váltotta fel. A gyakorlásról készült élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

Az előzetes jóslatoknak megfelelően megérkezett a csapadék Melbourne-be helyi idő szerint késő délután, ami éppen azt jelentette, hogy a második gyakorlás 15. percétől már egyik pilóta sem tudott javítani. Addig Fernando Alonso 1:18,887-es ideje volt a leggyorsabb, így végül ő nyerte meg az edzést Charles Leclerc és Max Verstappen előtt. A holland világbajnokot és Sergio Pérezt is feltartották egy-egy körében, Verstappennel ráadásul Carlos Sainz majdnem össze is ütközött.

Aston Martin-elsőséggel zárult az FP2 - galériaForrás: AFP/William West

A folytatásban sokáig inkább kivártak a pilóták, ám miután egyértelművé vált, hogy nem lesznek jobbak a körülmények, lassanként elkezdték tesztelni a vizes pályát is.

Így nem fulladt unalomba az edzés második fele sem, hiszen szinte mindenki megjárta a bukóteret, kicsúszott a fűre vagy a kavicságyra, és többen is bravúrral mentették meg az autójukat a töréskártól.

Végül minden autó épségben maradt, az első edzés végén műszaki meghibásodást szenvedő Logan Sargeant pedig egyetlen kört sem tudott teljesíteni.

Az Ausztrál Nagydíj szombaton, magyar idő szerint 3:30-kor a harmadik szabadedzéssel folytatódik.