Társoldalunk:

Több probléma is sújtotta az így is fölényben autózó Verstappenéket az Ausztrál Nagydíj nyitányán

2023.03.31. 04:33

Váltó- és fékprobléma is jelen volt mindkét Red Bullnál, valamint a mezőny nagyjához hasonlóan a kavicságyat is többször meglátogatták az autók az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén, amit néhány percre a GPS-rendszer meghibásodása miatt félbe kellett szakítani. Az edzés ráadásul néhány perccel hamarabb zárult le, ugyanis Logan Sargeant autója miatt a hajrá ismét piros zászlós fázist hozott. A leggyorsabb időt végül Max Verstappen autózta, a gyakorlásról készült élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen volt a leggyorsabb a melbourne-i versenyhétvége nyitányán. A holland pilóta mögött 433 ezredes hátrányban a második helyen a brit Lewis Hamilton zárt, míg a harmadik a szintén Red Bull-t vezető, mexikói Sergio Pérez lett.

Max Verstappen kezdte a leggyorsabban az ausztráliai hétvégétForrás: AFP/Martin Keep

Az eddigi két futamon dobogóra állt Fernando Alonso az Aston Martinnal a negyedik lett, míg a két Ferrari Charles Leclerc és Carlos Sainz sorrendben az 5-6. pozícióban fejezte be az edzést.

A gyakorlást két alkalommal is meg kellett szakítani, egyszer a GPS-rendszer meghibásodása miatt, majd a végén a williamses Logan Sargeant autójának technikai problémáinak köszönhetően.

A száraz időjárási körülmények ellenére a pilóták sokszor megcsúsztak a kanyarokban, ami miatt rengetegszer hajtottak át a kavicságyakon és a füvön, ám az autóját senki nem törte össze az egy óra alatt.

A második szabadedzés magyar idő szerint pénteken 7 órakor kezdődik.