Társoldalunk:

Hamilton elárulta, mit fog mondani a Verstappent vb-címhez segítő, kirúgatott versenyigazgatónak

2023.03.31. 08:56

A brit pilóta és Michael Masi először az Ausztrál Nagydíjon találkozik a 2021-es szezonzáró óta, ám a Mercedes versenyzője az adódó alkalom ellenére nem szeretné megbeszélni vele a történteket.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi versenyigazgatója az ausztrál Supercars-sorozat vezetőjeként Melbourne-ben van a hétvégén, hiszen a sorozatot ezúttal együtt rendezik meg a Forma–1-es Ausztrál Nagydíjjal.

Michael Masi és Lewis Hamilton majdnem másfél év után van ismét egy helyszínenForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

A botrányos végjátékot hozó, 2021-es abu-dzabi szezonzáró óta ezzel először van egy helyszínen Masi és Lewis Hamilton. A Mercedes egyértelműen az ausztrált okolta Hamilton elveszített világbajnoki címéért, miután nem szabályszerűen járt el a biztonsági autó kihívásánál. és az istálló ki is rúgatta őt az F1 versenyigazgatói pozíciójából. A brit pilóta ennek ellenére nem szándékozik megbeszélni a másfél éve történteket Masival.Nem tervezek [beszélni vele], mert csak a jövőmmel foglalkozom, illetve azzal, hogy ismét a győzelemért harcolhassak. Nincs is mit mondanom [neki]" – nyilatkozta Hamilton a versenyhétvégét megelőző sajtótájékoztatón.

Forrás