Társoldalunk:

Alonso: Hamiltonnak rövid a memóriája, kezd öregedni

2023.03.31. 16:38

Fernando Alonso is reagált Lewis Hamilton Red Bull-ra tett kijelentésére, és finoman oda is szúrt egykori csapattársának a rutinos spanyol pilóta.

A Mercedes hétszeres világbajnok pilótája a Szaúdi Nagydíj után megjegyezte, hogy a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha is látott. Erre reagált Fernando Alonso, aki a L'Équipe-nek adott interjújában azt javasolta Hamiltonnak, hogy emlékezzen vissza, mekkora előnye volt a Mercedesnek a turbó-hibrid korszak kezdetén.

Egyáltalán nem értek egyet vele. Legutóbb 20 másodperccel végeztem Checo és Max mögött. Ő és Rosberg egy perccel volt mindenki előtt 2014-ben és 2015-ben... Rövid a memóriája, kezd megöregedni!" – nyilatkozta a spanyol versenyző, aki finoman odaszúrt Hamiltonnak, mondván az elmúlt időszak küszködése megmutatta, hogy a hétszeres világbajnok sikereiben nagyrészt az autója játszott főszerepet.

Fernando Alonso nem ért egyet HamiltonnalForrás: AFP/William West

"Egy normál autóval látható, hogy vannak gyengeségei. Korábban egyedül, vagy néha a csapattársával autózott az élen. De nézzük meg: ő tartja a rekordot a pole-okat tekintve, erre George Russell már 2-0-ra vezet ellene az időmérőkön. Ez csak azt mutatja, hogy az autó még mindig kulcsfontosságú tényező" – fogalmazott Alonso.