Társoldalunk:

Mick Schumacher Forma-1-es világbajnok akar lenni

2023.03.30. 22:50

Mick Schumacher, a Forma–1-es Mercedes csapat tartalékpilótája elmondta, hogy jövőre szeretne visszatérni a száguldó cirkuszba és azt is elárulta, hogy szeretne világbajnoki címet nyerni.

Mick Schumachert tavaly váltották le a Haasnál jóval tapasztaltabb Nico Hülkenbergre, miután a 23 éves német pilóta kiábrándító eredményeket hozott, ráadásul egyik baleset követte a másikat. Schumacher elveszítette a versenyzői ülését a Haas csapatánál, végül a Mercedesnél kötött ki, ahol idén tartalékként szerepel az idei szezonban.

A német pilóta elmondta, úgy tekint erre a tartalékversenyzői szerepre, mint egy előrelépésre a karrierjében.

Egy ilyen óriási csapatnál rengeteget tanulhatok, és sokat vihetek magammal a remélhetőleg jövőbeli Forma–1-es karrieremhez" – mondta Schumacher, aki bízik benne, hogy már következő szezonban visszatérhet a rajtrácsra.

Mick Schumacher Forma-1-es világbajnok akar lenniForrás: AFP/Andrej Isakovic

Schumacher karrierje látszólag ugyan megfeneklett, de a német pilóta továbbra is arra összpontosít, hogy ne csak visszatérjen a Forma–1-be, hanem sikeres is legyen.

A cél az, hogy 2024-ben visszatérjek a Forma-1-be. Minden versenyzőnek az a célja, hogy világbajnokok legyen - és ez az én célom is" – tette hozzá Mick Schumacher, aki akár a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyét is átveheti, ha a brit pilóta nem hosszabbít szerződést a Mercedesszel.