Társoldalunk:

Megdöbbentő részleteket árult el rejtélyes betegségéről Verstappen

2023.03.30. 16:26

A Red Bull kétszeres világbajnok holland pilótája, Max Verstappen elárulta, hogy fizikailag mennyire megviselte őt a Szaúd-arábiai Nagydíj előtti rejtélyes betegsége.

Max Verstappen a Szaúdi Nagydíj előtti sajtótájékoztatón a rejtélyes betegsége miatt nem tudott részt venni, és még a futamon való szereplése is veszélyben volt. Később csak annyit mondott, gyomorproblémái voltak, de rendbe jött. Az M4 Sport megírta, hogy a holland pilóta a hétvégén esedékes Ausztrál Nagydíjat megelőző sajtótéjékoztatón felfedte, hogy valójában eltitkolta a nyilvánosság előtt, mennyire szenvedett két héttel korábban.

"Sokáig én magam sem voltam hajlandó elhinni ezt. Odahaza igazán beteg voltam, sétálgatni is alig tudtam. Úgy éreztem, mintha hiányozna az egyik tüdőm! Aztán a hétvégére úgy érkeztem, hogy komolyan hittem, ennek már vége. Amikor beteg leszel, normál esetben két-három nap után már rendben vagy, mehetsz dolgozni" - mondta a Red Bull versenyzője.

De amikor az első szabadedzésen beültem az autóba, csak egyetlen gyorskört mentem, és úgy éreztem, kell két kör, hogy rendbe jöjjek és normálisan kapjak levegőt. Szóval határozottan kihatott rám a hétvégén, és ez nem tetszett. Ez volt az első olyan versenyem, amin fizikai szempontból korlátozottnak éreztem magam, és ez igazán frusztráló az autóban ülve" - tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Max Verstappen rejtélyes betegséggel küzdött a Szaúd-arábiai Nagydíj előttForrás: AFP/Ozan Kose

Ezek után hatalmas bravúr volt Verstappen részéről, hogy az időmérős műszaki hibája után a 15. rajtkockából kellett előreküzdenie magát a futamon, amelyen végül a második helyet szerezte meg.

Ezen a hétvégén már rendben leszek. Dzsiddában egyszerűen minden összejött. Az egy elég kemény pálya, és ha nem érzed jól magad, igen keményen bánik veled" - árulta el a 25 éves pilóta. 

Verstappen ezek után már egyáltalán nem bánja, hogy a Kínai Nagydíj kiesése miatt a mostani versenyhétvégét egy rendhagyó, háromhetes szünet fogja követni.

Pár hete még azt mondtam volna, nem várom ezt. De most lesz három hetem, hogy visszanyerjem a normál erőnlétemet és újra teljes edzésmunkát végezhessek. Szóval most már klassznak gondolom. Normál esetben, ha jól érezném magam, jobban szeretnék versenyezni" - zárta gondolatait Verstappen.