Társoldalunk:

Az F1-es legenda szerint Russell megelőzheti Hamiltont

2023.03.30. 19:26

A korábbi Forma–1-es világbajnok Emerson Fittipaldi szerint a Mercedes pilótája, George Russell az idei szezonban mutatott formája alapján megelőzheti csapattársát, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

Russel az előző szezonban São Paulóban megszerezte pályafutása első győzelmét, a világbajnoki pontversenyben pedig Hamilton előtt végzett, ezzel ő lett a harmadik, akinek ez sikerült a hétszeres világbajnok korábbi csapattársai közül.

Emerson Fittipaldi úgy gondolja, hogy Russell ismét megismételheti a tavalyi bravúrt.

Az biztos, hogy Russell most sokkal agresszívebb. Most már tapasztaltabb, és a Mercedes-csapat is sokkal jobban ismeri őt. Úgy tűnik, hogy most már jobban illeszkedik a csapathoz. Ez a legjobb esélye, hogy megelőzze Hamiltont, és megmutassa, hogy komoly szinten van. A helyzete szerintem eléggé hasonlít Sergio Perezéhez. Most 110 százalékosan fog vezetni, és agresszív lesz, hogy megelőzze a riválisait" - mondta Fittipaldi a MyBettingSitesnak.

Russell megelőzheti Hamiltont a csapaton belüli hierarchiábanForrás: AFP/John Thys

Hamilton nemrég arról panaszkodott, hogy a W14-gyel kapcsolatos gondolatait nem hallgatták meg a mérnökök az autó tervezésekor. Fittipaldi szerint, Hamiltonnak jobban kell alkalmazkodnia az autóhoz, hogy visszatérhessen korábbi szintjére.

„A tavalyi szezon eleje nagyon hasonló volt Hamilton számára. Úgy tűnik, gondjai vannak az új autóhoz és az új szabályokhoz való alkalmazkodással. Jelenleg nem tudja kihozni a maximumot ebből az autóból. Nagyon jó, ahogy azt mindannyian tudjuk, mert minden egyes kilométeren javulni tudna. Senki sem veheti el tőle a tehetségét, de valamiért az autó nem fekszik neki tökéletesen, és ezt a problémát meg kell oldania, és alkalmazkodnia kell" – mondta a 76 éves brazil legenda, aki 1972-ben Lotusszal, 1974-ben pedig a McLarennel nyert világbajnokságot.