Társoldalunk:

Nagy izgalmak várhatóak: bekavarhat az időjárás az Ausztrál Nagydíjon

2023.03.29. 10:44

Hiába versenyzik ezen a hétvégén az általában napsütötte Ausztráliában, egészen pontosan Melbourne-ben a Forma-1 mezőnye, jelen állás nem elképzelhetetlen, hogy bekavar majd az időjárás, így még izgalmasabb lesz a verseny.

Nagy esély van arra, hogy a 2023-as F1-es autók először menjenek majd esőben. A Motorsport beszámolója szerint a kezdeti előrejelzések szerint a tiszta égbolt, némi eső és hidegebb hőmérséklet váltogathatja majd egymást. Pénteken az események még vélhetően száraz körülmények között indulnak, de az eső valószínűsége folyamatosan emelkedni fog, és talán a második gyakorlás idejére meg is érkezik. Ez pedig befolyásolhatja a csapatok versenyre való felkészülését is.

Bekavarhat az időjárás az Ausztrál NagydíjonForrás: AFP/Con Chronis

Szombaton eközben szintén érkezhet némi eső, de inkább a nap korábbi szakaszában, ami azt jelenti, hogy a helyi idő szerint késő délután induló időmérő edzés valószínűleg száraz pályán zajlik majd. Viszont meglehetősen hűvösben, mivel 15 foknál nem ígérnek melegebbet aznapra.

Vasárnap szintén nem lesz majd túlságosan meleg, az eső esélye pedig 20 százalék alá csökken, tehát vélhetően száraz viadalnak nézünk elébe. Ha az előrejelzések így maradnak, akkor az idei Ausztrál Nagydíj jóval hűvösebb lehet, mint a tavalyi, ez pedig akár az erőviszonyokra is befolyással lehet.