Különleges sisakkal készül az Ausztrál Nagydíjra Hamilton egykori csapattársa

Horizontal
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas sits in his car during the third practice session ahead of the 2023 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 18, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo finn pilótája, Valtteri Bottas egyedi sisakot fog viselni az AusztrálNagydíj hétvégéjén.

Az Alfa Romeo pilótája az ausztrál bennszülöttek művészetét gyakorló Ricky Kildeát kérte fel, hogy készítsen neki olyan sisakfestést, amivel az ausztrál őslakosok előtt tiszteleghet. A sisakból kettő készült, az Ausztrál Nagydíj után pedig az egyiket el fogják árverezni és a befolyó összeget pedig két projekt számára adományozzák majd oda. Maga az aukció március 28-a és április 11-e között zajlik az F1 Authentics weboldalán.

Az egyik projekt a Mooroopna Kinder Project, amely a családokat igyekszik segíteni, hogy a gyermekeik óvodába és iskolába járhassanak, miközben a 2022-es áradások károsultjainak is próbálnak támogatást nyújtani. A másik projektet Kildea választotta ki: ő a Koorie Academy Basketball mellett döntött, amely nonprofit szervezetként arra fókuszál, hogy a bennszülött gyerekek minél több sporttevékenységben vehessenek részt.

Így született meg az együttműködés Rickyvel. Ő egy rendkívül tehetséges művész, és élveztem a sisakok elkészítésének kreatív folyamatát. Szerintem ezek a legszebb dizájnok között vannak, melyekkel valaha versenyeztem, és örömmel árverezem el az egyiket a jó ügy érdekében. Az Ausztrál Nagydíj tökéletes alkalom volt az adománygyűjtéshez, melyben a csapatom hivatalos partnere, a Save the Children segít' – mondta Bottas.