Társoldalunk:

Kizárt dolognak tartja Ricciardo visszatérését a korábbi F1-es világbajnok

2023.03.28. 19:48

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Alan Jones szerint a Red Bull tartalékpilótája, Daniel Ricciardo már soha nem fog versenyezni az F1-ben.

Alan Jones 1980-ban nyert világbajnoki címet a Forma-1-ben, rajta kívül egyetlen másik ausztrál pilótának sem sikerült ez a bravúr, pedig Mark Webbernek és Daniel Ricciardónak is volt rá esélye, de egyiküknek sem jött össze a vb-győzelem.

Ricciardo Verstappen érkezése után a Red Bulltól a Renault-hoz igazolt, majd a McLaren pilótája lett, az idei szezonban pedig tartalékversenyzőként tért vissza az osztrák istállóhoz.

Nem hiszem, hogy a Red Bullnál vezethet futamon, hacsak nem történik valami a két jelenlegi versenyzővel. De nem látom, hogy nagydíjon is rajthoz állhatna" - jelentette ki Jones Ricciardo visszatérési esélyeiről.

Egyszerűen csak sajnálatos, hogy valamilyen oknál fogva, és szerintem még ő maga sem tudja, hogy miért, de visszaesett a teljesítménye" - tette hozzá az ausztrálok egyetlen F1-es világbajnoka.

A motorsport.hu megírta, hogy Jones szerint a McLarennél Ricciardo pótlására leigazolt Oscar Piastri óriási tehetség, aki vb-győztes lehet a jövőben. Szerintem világbajnok lehet belőle. Időnként felbukkan valaki, akinek óriási tehetsége van, és szerintem ő is egy ilyen ember" - méltatta a 21 éves pilótát az egykori Forma-1-es versenyző.