Társoldalunk:

Lélegzetelállító videó: földutakon száguldozott a Red Bull világbajnok F1-es autójával Daniel Ricciardo

2023.03.28. 14:12

Daniel Ricciardo biztosan nem szerepel majd a rajtrácson az Albert Parkban a hétvégi Ausztrál Nagydíjon - az F1-es paddockba viszont visszatér - az ausztrál pilóta, de ez nem akadályozta meg abban, hogy Forma-1-es autót vezessen hazájában. Méghozzá nem is akármilyen körülmények között.

Az ausztrál pilóta az idei szezonban tartalékpilótaként tért vissza a Red Bullhoz, miután tavaly év végén elvált az útja a McLarentől. Most hihetetlenül szokatlan körülmények között ült vissza a pilótafülkébe.

A nyolcszoros nagydíjgyőztes versenyző egy Red Bull RB7-es autót – Sebastian Vettel ezzel nyert meg meg a 2011-es világbajnokságot – tett végső próbára, amikor áthajtott Queenslandben és Új-Dél-Walesben, mielőtt a híres Mount Panorama versenypályára érkezett. Természetesen a Forma-1-es autót speciális gumikkal szerelték fel, hogy megbirkózzon a sziklás tereppel.

Mindig is szerettem volna kipróbálni ezt a lehetőséget Ausztráliában" – mondta Ricciardo. Semmi sem hasonlítható az ausztrál körülményekhez; nagyon jól éreztük magunkat" - tette hozzá.