Társoldalunk:

Verstappen és Pérez biztosan nem lesznek legjobb barátok

2023.03.27. 12:42

A Sky Sports kommentátora, David Croft mondta el a véleményét a Red Bull két pilótájával, Max Verstappennel és Sergio Pérezzel kapcsolatban. A kapcsolatukra szerinte leginkább az jellemző, hogy nem a legjobb barátok, de nem is állnak háborúban egymással.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj után jöttek elő újra azok a nézőpontok, miszerint nincsenek túl jóban egymással a Red Bull pilótái. A futamot Pérez nyerte, de Verstappen az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, amivel egy extra pontot kapott, miközben a csapat mindkettőjüknek azt tanácsolta, hogy vegyenek vissza, ne kockáztassanak. Pérez nem is értette a futam után, hogy miért történt ez az egész, miközben Verstappen azon szomorkodott, hogy nem mehetett a győzelemért úgy, hogy csak a 15. helyről rajtolt.

Sergio Pérez és Max Verstappen a szezon első futama előttForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Nem gondolom, hogy szükséges egy első számú versenyző kijelölése, de látszott, hogy Sergio nem érezte a szükséges támogatást, miközben vezette a versenyt. A futam után is látható volt, hogy nem értette, Verstappen miért mehetett gyorsabb köröket, miközben ezt neki nem javasolták. Szerencsére addigra megfelelő előnye volt, és a győzelmét ez már nem veszélyeztette. Kicsit felzaklatta, hogy Verstappen elvitte a leggyorsabb kört, aminek köszönhetően továbbra is vezeti a világbajnoki rangsort. Fordított esetben életében először vezethette a pontversenyt a mexikói pilóta. Nem hiszem, hogy jó barátok lennének. Brazíliában Max például nem engedte el, hogy mehessen a bajnoki második helyért. Látszólag nem felhőtlen a viszonyuk, de a háborútól messze vannak. Ez valahol természetes, ha olyan domináns a csapat, mint idén a Red Bull. Mindkét pilóta érzi, hogy kivételes lehetőség ez a bajnoki címre, ráadásul egyikük még nem nyert bajnokságot" – mondta Croft.

Martin Brundle szerint Pérez már bebizonyította, hogy tud menni a csapattársáért, ha kell, de most azt is, hogy képes maga mögött tartani. A korábbi Forma-1-es pilóta azt reméli, hogy nincs a mexikói szerződésében, hogy segítenie kell a kétszeres világbajnok csapattársát, és mindenki mehet a maga sikeréért.

„A számok és a véleményem szerint is Max Verstappen jobb pilóta. Nem akarom bántani Pérezt, ő is remek versenyző, de Maxnak jó esélye van, hogy a sportág egyik legnagyobbja legyen" – tette hozzá.