Társoldalunk:

Szinte teljesen tönkretette első NASCAR-versenye a Forma-1-es világbajnokot

2023.03.27. 18:46

Életében először indult NASCAR-versenyen a brit Forma-1-es világbajnok, Jenson Button, aki többek között Kimi Raikkönennel sorakozott fel a rajthoz a Circuit of The Americas texasi versenypályán.

Button, aki ott lesz a Le Mans-i 24 órás versenyen is, ezen a hétvégén debütált a NASCAR-ban. A 2009-es F1-es világbajnok a 24. helyről indulhatott a 39 fős mezőnyben és végül a 18. helyen futott be a maratoni hosszúságú versenyen, ami 75 körös lett a tervezett 68 helyett a balesetek miatt.

Jenson Button élete első versenyét teljesítette a NASCAR-banForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

„Az első kanyarban mindenki útban volt. Sokan csak később fékeztek, mint én és az előttük lévő autót használták fékezés gyanánt. Ez számomra teljesen új volt, de élveztem a versenyt. Olyan 60 százalékban élvezetes volt, a maradék 40 pedig az ütközésekről szólt, amiből rengeteg volt. Az első 10 kör teljesen tönkretett, minden kanyarban elment mellettem valaki" – mondta Button a verseny után.

Button összefutott a pályán Raikönennel is, akivel ütköztek is, de nem lett nagyobb baj. Button elmondta, nagyon meleg volt az autóban és többször is úgy érezte, hogy teljesen kiszárad. Button többször elgondolkodott azon is, hogy feladja a versenyt, de a csapata tartotta benne a lelket.

Button júliusban Chicagóan áll rajthoz legközelebb a NASCAR-ban. Raikkönen, aki csak egy utolsó pillanatos rontás miatt nem került be az első ötbe, egyelőre nem tudni, mikor versenyez újra.