Társoldalunk:

"A pénzt választotta" - Alonsót hibáztatja Schumacher korábbi főnöke

2023.03.27. 08:21

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso akár már 8 vb-címet is nyerhetett volna, de karrierje során nem a megfelelő csapatokhoz igazolt.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban is vb-győztes lett a Renault pilótájaként, ám ezt követően meglepetésre sem a McLarennél, sem a Ferrarinál nem volt túlzottan sikeres, sőt, 2013 óta futamot sem nyert az F1-ben.

A formula.hu megírta, hogy Michael Schumacher egykori főnöke, Eddie Jordan szerint a spanyol pilóta jobb igazolásokkal sokkal több világbajnoki címet szerezhetett volna, mert fantasztikus versenyző, aki nagy dolgokra hivatott.

"Emlékszem, amikor láttam, ahogy Fernando Alonso megelőzi kívülről Michael Schumachert a nedves pályán egy rendkívül nehéz kanyarban Suzukában, és azt gondoltam: atyavilág, hogy csinálta ezt? Alonso bemutatta azt a manővert, és onnantól tudtam, hogy nagy dolgokra hivatott" - nyilatkozta Jordan.

Igazából őt hibáztatom, amiért nem nyert négy, hat vagy akár nyolc világbajnokságot. Jobban kellett volna kiválasztani a csapatait. A harmincas éveiben Alonso inkább a pénzt választotta ahelyett, hogy más útra tért volna. Most újra érti, hogy van egy csapat körülötte, amely képes jó autót adni alá, még ha a Red Bullokat nem is fogja legyőzni. Úgy hiszem, fog idén futamokat nyerni" - mondta a korábbi csapatfőnök a 41 éves versenyzőről, aki idén már két dobogós helyezést is elért az Aston Martinnal.