Társoldalunk:

Elképesztő: már ünnepelt a pilóta, amikor a célvonalon megállva kigyulladt az autója - videó

2023.03.26. 08:40

Nem lehetett felhőtlen a NASCAR Craftsman Truck Series austini versenyhétvégéjét megnyerő Zane Smith öröme, az autója ugyanis óriási lángokkal kezdett égni a leintés után. A NASCAR Cup Series időmérőjén a két Forma–1-es világbajnokot, Kimi Räikkönent és Jenson Buttont mindössze 33 ezred választotta el egymástól.

A kisteherautók versenysorozatában Zane Smith a hetedik helyről rajtolva, 5 másodperces előnnyel tudta megnyerni a 41 körös austini futamot. Az ünneplése közben azonban úgy túlhevűlt a Fordja, hogy az a célvonalon megállva kigyulladt. Smith sértetlenül megúszta az esetet, az autójáról és az aszfaltról azonban ugyanez már nem volt elmondható. A győzelmi beszédében Smith elnézést is tért az akaratlan rongálásért.

Szombaton szintén a Circuit of the Americas versenypályán rendezték a NASCAR Cup Series 39 fős időmérőjét, ahol két korábbi F1-es világbajnok is jelen volt. A William Byron által megnyert kvalifiáción végül Kimi Räikkönen a 22., míg Jenson Button a 24. helyet szerezte meg, kettejük között mindössze 33 ezred döntött. A verseny vasárnap, magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik.