Társoldalunk:

A Ferrari korábbi pilótája határozott véleménnyel van a Red Bullon belüli erőviszonyokról

2023.03.26. 13:12

Felipe Massa szerint nem kérdés, hogy Max Verstappen jobb pilóta Sergio Péreznél, a mexikói teljesítményét ugyanis nem tartja elég kiegyensúlyozottnak. A brazil azt is hozzátette, hogy a holland hány vb-címig juthat.

Felipe Massa 2017-ig volt állandó tagja a Forma–1 mezőnyének, így Verstappennel és Pérezzel is versenyzett együtt. Noha a Red Bull két pilótája az első két versenyhétvégén 1-1 győzelemmel és második hellyel gazdazgodott, a Sauber, a Ferrari és a Williams egykori versenyzője úgy gondolja, Verstappen idén is könnyedén nyeri meg a vb-címet.Max nem követ el hibákat, úgy vezet, mint egy robot. Elképesztően érett a korához képest, és a két világbajnoki cím még jobbá tette – mondta Massa. –

Négy, öt vagy akár hat címet is nyerhet sorozatban, hiszen Max nem hibázik, a Red Bull tökéletesen dolgozik, a motor pedig erős. Ugyanígy volt ez Michael [Schumacher] esetében a Ferrarinál vagy Lewis [Hamilton] esetében a Mercedesnél. A körülmények tökéletesek egy Red Bull-korszakhoz."

Massa már díjátadóként is gratulálhatott Verstappen sikereihezForrás: AFP/Lars Baron

Sergio Pérezről ugyanakkor szigorúbb véleménye van Felipe Massának: szerinte a mexikói pilótából elsősorban a kiegyensúlyozottság hiányzik, ezért Charles Leclerc-t is esélyesebbnek tartja Verstappen legyőzésére.
„Maxhoz és Lewishoz hasonlóan Charles egy kivételes versenyző. Jelenleg ő a legnagyobb kihívója a Red Bullnak, akinek a másik versenyzője, Sergio Pérez túlságosan inkonzisztens. Épp, mint Carlos Sainz a Ferrarinál" – jelentette ki Massa.