Társoldalunk:

A Mercedes főnöke elmondta, mikor érhetik utol a Red Bullt

2023.03.26. 18:57

A Mercedes Forma-1-es csapatának vezetője, Toto Wolff arról beszélt, hogy akár egy év is eltelhet, mire a Mercedes felveheti a versenyt a Red Bull autóival.

A Mercedes várakozásokon alul teljesített a szezon első két futamán és látszólag nem sikerült 2022-höz képest közelebb lépniük Max Verstappenékhoz. A W14-es modell a jelek szerint ugyanazokkal a teljesítménybeli gondokkal küzd, mint a tavalyi versenyautó.

Toto Wolff visszafogottan optimistaForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

„Azt hiszem, a felzárkózásig hat-tizenkét hónapra van szükség, mert a tavalyi autóval kapcsolatban is ennyi idő kellett, hogy pontosan kiismerjük. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztések sebességét fel kell gyorsítanunk, de reálisan azt kell látni, hogy a Red Bull olyan szinten van, hogy csak minimális változtatásokra van szüksége. Az aerodinamikával kapcsolatban tudunk fejlődni, de nem hatalmasat. Alapvető dolgokon kell változtatnunk, nagy lépések kellenek, amiknek tökéleteseknek kell lenniük.

Még csak két versenyen vagyunk túl, de nem tartom reálisnak a különbséget. Mindent bele kell adnunk és meglátjuk, mire lesz elég. Tavaly, a pattogós autónkkal is sokat tudtunk fejlődni, futamot is nyertünk, csökkentettük a különbségeket, és most is ez a célunk" – mondta Wolff.