Társoldalunk:

Räikkönen családtagját vádolják a Ferrari elárulásával

2023.03.25. 12:42

Sajtóértesülések szerint Kimi Räikkönen fiának keresztapja, Gino Rosato szivárogtatott ki bizalmas információkat az olasz médiának.

Rosato 1991 óta egy ötéves megszakítással végig a Scuderia Ferrari mindeneseként (hivatalosan PR-menedzsereként) dolgozott, ám az idei szezon elején távozott a csapattól. Az 51 éves kanadai szakember az évek során dolgozott Michael Schumacherrel, Felipe Massával és Kimi Räikkönennel is az istállónál – a finnel pedig olyan szoros kapcsolatba került, hogy ő lett Robin Räikkönen keresztapja is.

Az év eleji különválás a csapattól azonban nem telt felhőtlenül: elsősorban azért hagyta el a Ferrarit, mert nem értett egyet azokkal az irányelvekkel, amiket a vezetőség követett. Az Eurosport France emiatt is adta hírül, hogy az értesüléseik szerint Rosato volt az (egyik) áruló, aki kiszivárogtatta a Scuderia belső információit az olasz sajtónak.

Az Auto Motor und Sport szaklap arról is írt, hogy Rosato talán nem az egyetlen ember, aki titkokat hoz nyilvánosságra.
„A Ferrarinak nagy problémája van. Valaki olyan információkat szivárogtat, mint például a mérnökök szerződésének részletei. Enrico Cardile [technikai igazgató] szerződését egyes alkalmazottak árulták el a sajtónak. Nem akarunk olyan messzire menni, hogy kijelentsük, tégla van a Ferrarinál, de valakinek vagy egy csoportnak saját céljai vannak a Scuderián belül."

Forrás