Társoldalunk:

Leclerc és a sors volt a korábbi F1-es pilóta felejthető karrierjének az oka

2023.03.25. 08:43

Pascal Wehrlein ugyan már 21 évesen lehetőséget kapott a Forma–1-ben, végül csak két szezonon át volt a mezőny tagja, azóta pedig más versenysorozatokban próbálja ki magát.

A német-mauritiusi pilóta 2016-ban csatlakozott a sportághoz, és a leggyengébbnek számító Manor istállóval 1 pontot sikerült szereznie – a csapat egyetlen pontját. Wehrlein a következő szezonban a Sauberhez igazolt, ahol az év eleji sérülése ellenére 5 pontot tudott összegyűjteni, miközben csapattársa, Marcus Ericsson pont nélkül maradt. Ennek ellenére Wehrleinnak kellett távoznia, mert a helyére Charles Leclerc érkezett, az akkor 23 éves versenyzőnek pedig csak a Ferrari fejlesztőpilótájaként volt visszaút az F1-be.

Wehrlein karrierjében nem a Forma–1-es évek voltak a legsikeresebbekForrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Soha nem gondolok olyan dolgokra, amelyeket nem tudok irányítani. Az első évben, amikor elvesztettem az ülést [a Manornál], a sorsom nem az én kezemben volt, hiszen a csapat ment csődbe. A Saubernél töltött második évemben minden pontot én szereztem, de a következő évben mégsem kaptam meg a helyet – nyilatkozta Wehrlein. – Néha csak ilyen az élet, ezt elfogadtam és nem voltam túl csalódott a végén. Azt hiszem, a teljesítményem megvolt, de soha nem volt olyan autóm, ami versenyképes volt, így soha nem tudtam folyamatosan pontokat szerezni. Elértem egy 8. helyet Barcelonában, és egy 10.-et Bakuban, szóval élveztem az ott töltött időt, szórakoztató volt, de csak a saját viszonylatában."

Wehrlein azóta a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Forma–E-ben versenyzett, utóbbi sorozat idei szezonjában négy nagydíjhétvége után az összetett élén áll. Az FE mezőnye a hétvégén Brazíliában versenyez.

Forrás