Társoldalunk:

A Ferrari pilótáját meglepte, hogy még a Mercedes is gyorsabb volt náluk

2023.03.24. 12:09

A Ferrari duója, Carlos Sainz és Charles Leclerc a Mercedesek mögött végzett a Szaúdi Nagydíjon, annak ellenére, hogy az olasz istállónál arra számítottak, hogy erős hétvégét zárnak. Sainz elismerte, hogy meglepte őket, hogy a Mercedes előttük tudott végezni.

A Red Bull sorozatban másodszor szerezte meg az első két helyet Dzseddában, míg az Aston Martin veterán versenyzője, Fernando Alonso ismét a dobogón végzett a két Mercedeses, George Russell és Lewis Hamilton előtt. A Ferrari pilótái Carlos Sainz és Charles Leclerc viszont csak a hatodik és a hetedik helyet szerezték meg. Ami a Scuderia versenytempóját illeti, Sainz elismerte, hogy a Ferrarinak van még hová fejlődnie, miután Szaúd-Arábiában a Mercedesszel szemben is alul maradt. 

Carlos Sainz a hatodik helyen végzett a Szaúd-arábiai NagydíjonForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Egy kicsit meglepett a Mercedes. A pénteki edzés után, sőt még a futam előtt is úgy hittük, hogy megvannak, és úgy véltük, sokkal gyorsabbak vagyunk náluk. Charles az időmérőn zseniális kört futott, én ugyan szenvedtem, de biztos voltam benne, hogy a versenytempóm rendben lesz. Nem így történt. Van még bőben tennivalónk, de sajnos időre van szükségünk, hogy a fejlesztésekkel elérjük a várt eredményeket. Amíg nem történnek meg a fejlesztések, addig sajnos a helyzet áll fenn. Mi vagyunk most az a csapat, amelynél a legnagyobb a visszaesés, ezért fejlődnünk kell tovább" – nyilatkozta a Sky Sportsnak kritikusan Sainz.