Társoldalunk:

Rosberg szerint Hamiltonnak komoly gondokat okozhat a szakítása

2023.03.23. 16:29

A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton hét év után szakított a fizioterapeutájával, Angela Cullennel. Nico Rosberg, a brit pilóta korább csapattársa úgy érzi, a szakítás nehézségeket okozhat Hamilton idei szezonjában.

A 2023-as Forma-1-es szezon nem indult zökkenőmentesen a Mercedes számára, a csapat továbbra is küzd azzal, hogy felvegye a versenyt a riválisokkal. Hamilton a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén megerősítette, hogy elváltak útjai Cullennel, Toto Wolff csapatfőnök pedig később elmondta, hogy Hamilton volt az, aki véget vetett a munkakapcsolatnak.

A hétszeres világbajnok elmondta, hogy a szakítás ellenére továbbra is rendkívül közel állnak egymáshoz Cullennel, akit továbbra is az egyik legközelebbi barátja marad majd.

Mindezek tudatában Rosberg úgy gondolja, hogy Hamilton nehezen szokhatja meg, hogy Cullen nincs a közelében.

Azt hiszem, ez valószínűleg még rosszabbá teszi a dolgokat, mert bár a szakítás látszólag barátságos volt, Angela igazi barátja volt, és a pilóta az edzőjével tölti a legtöbb időt egy versenyhétvége alatt" - mondta Rosberg a Sky Sports F1-nek.

„A végén még vacsorázni is elmész egy nagyon szűk csoporttal, talán egy családtaggal és az edzővel, és ennyi. És hogy Lewisnak ő már nem lesz ott, az biztos, hogy nem lesz ideális, nem lesz olyan szép. Azt hiszem, ez egy újabb nehézség, amivel meg kell birkóznia, és amihez hozzá kell majd szoknia" – folytatta a 2016-ban világbajnoki címet nyerő Rosberg.

Hamilton és Rosberg csapattársak voltak a MercedesnélForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

A korábbi világbajnok Damon Hillt is meglepte, hogy Hamilton és Cullen útjai elváltak, Hamilton korábban dicsérte a trénert, amiért pozitív hatással volt rá.

„Azt hiszem, a legtöbben nagyon meglepődtek ezen, mert elég sokszor hangsúlyozta, hogy mennyire hasznos volt, és milyen jót tett neki abban, hogy az elméje a megfelelő helyre kerüljön, szóval meglepő volt, hogy szétváltak" – mondta Damon Hill, aki 1996-ban világbajnok volt a Williams Renault pilótájaként.