Társoldalunk:

"Kiszámíthatatlan, manipulatív" - korábbi csapattársa megszólalt Fernando Alonsóról

2023.03.23. 08:04

A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso korábbi csapattársa, Mark Webber szerint a spanyol pilóta kiszámíthatatlanul versenyez és mindig gondoskodik arról, hogy az ellenfelek dolgát alaposan megnehezítse.

A két versenyző a Forma-3000-ben ellenfélként már szembenézett egymással, az F1-ben pedig csapattársak voltak, mindkettejüket a legendás Flavio Briatore menedzselte.

Az M4 Sport megírta, hogy Webber már a Forma-3000-ben érezte, hogy Alonso világbajnok lesz a jövőben, kiszámíthatatlan versenyzési stílusa miatt nagy sikereket jósolt a spanyol pilótának.

Mindig próbál kiszámíthatatlan lenni. A szó jó értelmében. Fair módon. És mindig próbálja úgy manipulálni a versenyíveit, hogy zavaros levegőt küldjön az autódra. Fernando folyamatosan azon gondolkodik, hogyan tehetné a lehető legnehezebbé a dolgodat, legyen szó akár támadásról, akár védekezésről. Briliáns ebben! Sokat tanultam tőle, amikor egymás ellen versenyeztünk, noha volt, hogy én csináltam jól, máskor ő. Varázslatosan kevert: mindig tartotta a magas tempót, de sosem volt túlzottan kiszámítható" - jellemezte Alonsót az ausztrál versenyző.

Mark Webber szerint Fernando Alonso kiszámíthatatlan versenyzőForrás: DPPI/Florent Gooden

Webber a barátja sikeréhségét és motivációját méltatta, és úgy gondolja, ebben hasonlítanak egymásra.

Ő egyszerűen egy ragadozó. Bár engem sosem félemlített meg ez, mert szerintem én is nagyon hasonló voltam. Sosem kellett a csapatoknak aggódniuk emiatt" - tette hozzá a korábbi Forma-1-es pilóta.