Társoldalunk:

Így magyarázkodik Hamilton főnöke a Mercedes gyenge eredményei miatt

2023.03.22. 07:31

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint nincs gond a német istállónál, annak ellenére, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton többször is nyíltan kritizálta saját csapatát.

Látványosan gyengén kezdte a 2023-as F1-es idényt a Mercedes, amely két verseny után még dobogós helyezést sem tudott elérni - ilyen legutóbb 2012-ben fordult elő a német csapattal.

A visszafogott teljesítmény miatt Lewis Hamilton többször is nyíltan bírálta a csapatot, miszerint az ő visszajelzéseit egyáltalán nem vették figyelembe az autó fejlesztésekor. A motorsport.com megírta, hogy Wolff ezt azzal magyarázta, hogy a hétszeres világbajnok csak véleményt nyilvánított, ettől függetlenül továbbra is kitart a csapat mellett.

Toto Wolff szerint Lewis Hamilton továbbra is kitart a csapat mellettForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

"Nem nagyon szeretjük szépíteni a dolgokat. Realisták vagyunk. Még a jó éveinkben is hangoztattuk, ha valami nem volt elég jó. Most pont egy ilyen helyzetben vagyunk. Úgy tűnhet, amikor Lewis ezeket mondja, hogy nincs rendben valami közte és a csapat között, de ez nem így van. Ugyanaz a célunk, világbajnoki címeket nyerni" - nyilatkozta az osztrák üzletember.

"Együttesen döntöttünk úgy, hogy maradunk a tavalyi koncepció mellett, mert az év végi eredmények bíztatóak voltak. Hatalmasat tévedtünk és Lewis volt az egyik, aki azt mondta, nem érzi jól magát ebben az autóban. Változtatnunk kell a filozófiánkon, azon, ahogy az adatokat elemezzük. Újra meg kell találnunk önmagunkat. Kemény dolog lesz, de ez szükséges rossz" - árulta el Wolff, mi kell ahhoz, hogy a Mercedes újra bajnokesélyes legyen a jövőben.