Társoldalunk:

Érik az újabb botrány az F1-ben, csalással gyanúsítják a Red Bullt

2023.03.22. 10:09

Érik az újabb Forma-1-es botrány. A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz ugyanis azt állítja, hogy a Red Bull valamit machinált a nyitható hátsó szárnyával, és emiatt lehetnek olyan gyorsak az egyenesben.

Nemrég a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton beszélt arról, hogy a Red Bull nemcsak a kanyarokban tűnt kifejezetten stabilnak, de az egyenesekben is. A brit úgy véli, még sohasem látott olyan gyors autót, mint a Red Bull 2023-as konstrukciója, amelynek az egyenesbeli tempója igazán kivételes.

A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz egyetért Hamiltonnal, sőt, még messzebre ment az ügyben.

Elképesztő a Red Bull tempójaForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Lewis azt mondta, hogy még soha nem látott senkit ennyi sebességet nyerni a DRS kinyitásával" – pontosította Ted Kravitz az ominózus kijelentést. „Nem érti, hogyan lehetséges ez. Rengeteg technikai intrika van az F1-ben, sokan nézik majd a Red Bullt, és azt kérdezik, hogyan képesek közel 20 mérföld/órás előnyre szert tenni azon az egyenesben másokhoz képest?" - idézte Kravitz kijelentését a Motorsport.

„Csinálnak valamit azzal a hátsó szárnnyal, ami nem csak a hátsó szárnyat, hanem a padlót és az autó körüli egyéb aerodinamikai elemeket is módosítja. Szóval, biztos vagyok benne, hogy ez lesz a technikai intrikák legújabb vitatárgya az F1-ben, amikor a következő fordulóhoz érünk Ausztráliába."