Érik az újabb botrány az F1-ben, csalással gyanúsítják a Red Bullt

Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (R) drives past Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso during the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 19, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Érik az újabb Forma-1-es botrány. A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz ugyanis azt állítja, hogy a Red Bull valamit machinált a nyitható hátsó szárnyával, és emiatt lehetnek olyan gyorsak az egyenesben.

Nemrég a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton beszélt arról, hogy a Red Bull nemcsak a kanyarokban tűnt kifejezetten stabilnak, de az egyenesekben is.

A brit úgy véli, még sohasem látott olyan gyors autót, mint a Red Bull 2023-as konstrukciója, amelynek az egyenesbeli tempója igazán kivételes.

A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz egyetért Hamiltonnal, sőt, még messzebre ment az ügyben.

Elképesztő a Red Bull tempója Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Lewis azt mondta, hogy még soha nem látott senkit ennyi sebességet nyerni a DRS kinyitásával" – pontosította Ted Kravitz az ominózus kijelentést. „Nem érti, hogyan lehetséges ez. Rengeteg technikai intrika van az F1-ben,

- idézte Kravitz kijelentését a Motorsport.

„Csinálnak valamit azzal a hátsó szárnnyal, ami nem csak a hátsó szárnyat, hanem a padlót és az autó körüli egyéb aerodinamikai elemeket is módosítja.

Szóval, biztos vagyok benne, hogy ez lesz a technikai intrikák legújabb vitatárgya az F1-ben, amikor a következő fordulóhoz érünk Ausztráliába."