Eldőlt, hogy a Porsche csatlakozik-e a Forma-1-hez

Porsche
04 May 2022, Baden-Wuerttemberg, Villingen-Schwenningen: The rim and brake system of a 911 GT3 Touring in a car dealership. Photo: Silas Stein/ (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A közeljövőben biztosan nem csatlakozik a Forma-1-hez a Porsche, ami már csak azért is meglepetés, mert tavaly nyáron már csak a hivatalos bejelentés hiányzott. Végül azonban semmi sem lesz a német márka F1-es terveiből.

"2022-ben még szinte mindenki arról cikkezet, hogy a Porsche a Formula-1-es mezőny tagja lesz. Akkor úgy tűnt, hogy a motorszállító státusznál komolyabb szerepre törő vállalat 50 %-os részesedést fog vásárolni a Red Bull csapatából. Szeptemberben eldőlt, hogy a felek többé nem tárgyalnak egymással, februárban pedig az is kiderült, hogy a Red Bull a Forddal egyesíti erőit az új érában.

A Formula.hu beszámolója szerint a Porsche

a 2026-ra regisztrált motorgyártók között sem szerepelt, így már sejteni lehetett, hogy az F1-es tervek lassan szertefoszlanak. Azért még élt a remény,

hogy valamilyen formában, egy másik csapattal a Porsche mégis szerepet vállal a világbajnokságon, szó volt arról, hogy a Williamsszel társul.

A közeljövőben biztosan nem csatlakozik a Forma-1-hez a Porsche Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Silas Stein

A The Race azonban most arról ír, megszületett a döntés, hogy a Formula-1-es tervet elengedik, és a gyártó meglevő programjaira összpontosít.

A beszámoló szerint „a Porsche továbbra is érdeklődést tart fenn az F1 iránt, de nem lesz csapata vagy együttműködése meglevő csapattal középtávon."

A lap szerint bár a Formula-1-es szerepvállalás hivatalos felmérési folyamata befejeződött, a Porsche folytathatja a jövőbeli partner keresésért, azonban valószínűtlen, hogy ebből bármi kialakul 2026-ban, az új motorszabályok évében.