Társoldalunk:

Damon Hill minden idők legokosabb pilótájának nevezte Alonsót

2023.03.22. 17:29

A korábbi Forma–1-es világbajnok Damon Hill elmondta, miben különbözik Fernando Alonso az F1-es mezőny többi pilótájától.

Damon Hillre nagy hatással van Alonso idei szereplése. A legendás brit pilóta úgy érzi, hogy a spanyolnak van egy olyan tulajdonsága, ami megkülönbözteti őt a legtöbb riválisától. Hill szerint Alonso az egyik legokosabb fickó, aki valaha is versenyzett az Forma-1-ben.

Alonso szezonnyitó Bahreini Nagydíjon megszerezte a harmadik helyet, majd ezt egy újabb dobogós helyezés követte Szaúd-Arábiában. Bár a dzsiddai harmadik helyét rövid időre elvették egy futam utáni büntetés miatt, az Aston Martin fellebbezése nyomán a döntést visszavonták, Alonso pedig visszakapta a trófeát.

Damon Hill a dobogó legfelső fokán az 1994-es barcelonai NagydíjonForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Anton Want

Hillt lenyűgözték Alonso a futam után tett megjegyzései, és dicsérte a spanyolt a versenyzéshez való hozzáállásáért.

„Azt a megjegyzést tette, hogy a büntetésről szóló döntést sokkal korábban is megkaphatta volna a versenyen, és akkor talán tudott volna tenni valamit" - mondta Hill az F1 Nation podcastműsorában. Nem hiszem, hogy Fernando Alonsónál okosabb ember ült valaha versenyautóban, talán Niki Lauda kivételével. Lehet, hogy kihagyok valakit, például Jackie Stewartot. Ő egy gondolkodó versenyző. Olyan mint egy gép, de mégsem az, hanem egy ember, aki egyszerűen elképesztő. Mindig lenyűgöz mindenben, amit csinál" - folytatta Damon Hill, aki 1996-ban világbajnok volt a Williams Renault pilótájaként.

A Forma–1-es műsorvezető Lee McKenzie-t is hasonlóan lenyűgözte Alonso, aki mindig gondoskodik arról, hogy jól tájékozódjon a versenyek után.

Fernando Alonso remekül kezdte az idei szezontForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Fernando folyamatosan lenyűgöz. Ő a legversenyképesebb ember, és nincs senki, aki többet tudna a versenyről. Tudja, hogy ki hol végzett, ismer minden döntést, amit az FIA hozott. Jegyzeteket adnak neki, amikor a tévés interjúkra érkezik, nehogy kavarodás legyen. Annyira jól tájékozott, annyira jól olvassa a futamokat. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi tudással rendelkezik, miközben vezet" - áradozott Alonsóról Lee McKenzie.