Társoldalunk:

A Haas Forma-1-es pilótái nem csatázhatnak egymással

2023.03.22. 21:54

A Forma-1-es Haas csapatnál nem akarják, hogy Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg egymással csatázzanak a pályán.

A dán Kevin Magnussen a RacingNews365.com-nak elmagyarázta a Haas politikáját, amely eddig lehetővé tette, hogy együttműködő kapcsolat alakuljon ki közte és új Forma-1-es csapattársa, Nico Hülkenberg között.

Magnussen a Szaúd-arábiai Nagydíjon elért tizedik helyével megszerezte a saját maga és a Haas csapat első pontját a 2023-as szezonban, miután a futam végén megelőzte Cunoda Júkit.

Kevin Magnussen, a Haas csapat dán pilótájaForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Hülkenberg a 12. helyen ért célba, a verseny során pedig végig Magnussennel szorosan együtt versenyzett, de mint a dán utólag kifejtette, a két pilóta között van egy megállapodás, amely kimondja, hogy nem harcolnak egymással a pozíciókért.

A Haasnál van egy olyan irányelvünk, hogy nem blokkoljuk egymást. Az első kör után nem igazán akartunk egymás útjába kerülni. Nem harcolunk egymással. Csak kedvesek vagyunk egymáshoz, és ügyelünk arra, hogy a csapatért dolgozzunk, ne pedig magunkért" - mondta Kevin Magnussen.

Annak ellenére, hogy Dzsiddában Magnussen mögött találta magát, Hülkenberg azt mondta utána, egyetért a Haas csapaton belüli csatákhoz való hozzáállásával.

Szerintem ez egy jó szabály. Nem akarjuk megnehezíteni egymás életét. Azért vagyunk itt, hogy csapatként maximalizáljuk a teljesítményünket és a pontszerzést. Szóval szerintem ez teljesen rendben van. Abszolút nincs semmi probléma" - mondta 35 éves Nico Hülkenberg, aki tavaly az Aston Martin tartalékpilótája volt.