Társoldalunk:

A Ferrarit szidja Michael Schumacher korábbi főnöke

2023.03.21. 18:02

A Benetton és a Renault Forma-1-es csapatának korábbi főnöke, Flavio Briatore élesen kritizálta a 2023-as idényt gyengén kezdő Ferrarit. Az olasz üzletember bírálta a csapat kommunikációját és azt is elárulta, melyik istállóról lehetne példát venni.

A 2023-as idényt meglehetősen gyengén kezdte a Ferrari, az olasz istálló teljesítménye nem is lepte meg a volt F1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét.

"Évek óta ismerjük a Ferrarit, nem úgy tűnik, mintha bármi is változott volna. 2022-ben nagyon jól kezdtek, de a szövetség a pattogás miatt szabályt módosított, amit, ha én vagyok a csapatfőnök, nem hagytam volna. A Ferrari lényege, hogy célratörőek, tavaly előnyben voltak, nem szabadott volna engedni a szövetségnek" - nyilatkozta Michael Schumacher és Fernando Alonso korábbi főnöke, aki a Ferrari kommunikációját sem tartja megfelelőnek.

Flavio Briatore nem kímélte a FerraritForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Nem valami jó, télen folyamatosan világbajnoki esélyesnek mondták magukat, most pedig nem. A bemutatón egyes vezetők azt mondták, nem láttak még ilyen gyors Ferrarit és ez összezavarja a szurkolókat. Instagramon látni, mennyire dühösek, hogy nem tartotta be az ígéretét a csapat. Az első versenyig kellene várni a fogadkozással" - szúrt oda az olasz istállónak Briatore.

A motorsport.com megírta, hogy a 72 éves üzletember szerint az Aston Martinnál végzett munka követendő példa lehet a Ferrari számára.

Sajnos a többi csapat jobb munkát végzett és ezt a hátrányt nehéz lesz behozni. Az elvárások mindig magasabbak, mint amit a valóság tükröz. A csapatot helyre lehet pofozni, de hogy hogyan? Elég ránézni az Aston Martinra" - mondta az olasz üzletember.