A Ferrarit szidja Michael Schumacher korábbi főnöke

Forma-1, Olasz Nagydíj 2022, Flavio Briatore
Flavio Briatore, F1, during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2022 on September 10th, 2022 in Monza, Italy (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Benetton és a Renault Forma-1-es csapatának korábbi főnöke, Flavio Briatore élesen kritizálta a 2023-as idényt gyengén kezdő Ferrarit. Az olasz üzletember bírálta a csapat kommunikációját és azt is elárulta, melyik istállóról lehetne példát venni.

A 2023-as idényt meglehetősen gyengén kezdte a Ferrari, az olasz istálló teljesítménye nem is lepte meg a volt F1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét.

"Évek óta ismerjük a Ferrarit, nem úgy tűnik, mintha bármi is változott volna. 2022-ben nagyon jól kezdtek, de a szövetség a pattogás miatt szabályt módosított, amit, ha én vagyok a csapatfőnök, nem hagytam volna. A Ferrari lényege, hogy célratörőek, tavaly előnyben voltak, nem szabadott volna engedni a szövetségnek" - nyilatkozta Michael Schumacher és Fernando Alonso korábbi főnöke, aki a Ferrari kommunikációját sem tartja megfelelőnek.

Flavio Briatore nem kímélte a Ferrarit Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Instagramon látni, mennyire dühösek, hogy nem tartotta be az ígéretét a csapat. Az első versenyig kellene várni a fogadkozással" - szúrt oda az olasz istállónak Briatore.

A motorsport.com megírta, hogy a 72 éves üzletember szerint az Aston Martinnál végzett munka követendő példa lehet a Ferrari számára.

A csapatot helyre lehet pofozni, de hogy hogyan? Elég ránézni az Aston Martinra" - mondta az olasz üzletember.