Vágólapra másolva!
Az összetettben élen álló és a két héttel ezelőtti idénynyitó bahreini futamon győztes Max Verstappen a 15. pozícióból rajtolva ért célba másodikként a Szaúdi Nagydíjon, ám a kétszeres világbajnok mégsem volt maradéktalanul elégedett, és figyelmeztette a Red Bullt, hogy oldja meg a megbízhatósági gondokat, amelyek a dzsiddai hétvégén sújtották.

Verstappen a féltengely-probléma miatt csak a 15. helyről indulhatott Szaúd-Arábiában, ám a tempója végig nagyon meggyőző volt és gyorsan meg is kezdte a felzárkózást, pozíciót nyerni, a biztonsági autós szakasz is jókor jött a holland számára, így a verseny felénél már a dobogón haladt csapattársa, Sergio Pérez mögött. Az élen a két Red Bull folyamatosan futotta a gyorsabbnál gyorsabb köröket, verstappen ennek ellenére még mindig nem volt elégedett, ugyanis már a futam kétharmadánál is panaszkodott arra, hogy a féltengely felől furcsa zajt hall magas sebességnél, igaz állítása szerint később megszűnt a probléma.

Verstappennek ezúttal be kellett érnie a második hellyel Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

"Remélem, sokáig" – válaszolta Verstappen arra a kérdésre, hogy szerinte meddig tudja a Red Bull megőrizni tetemes előnyét a riválisokkal szemben. "De ez nem csak az autó tempóján múlik, meg kell oldani minden problémát, hogy még megbízhatóbbak legyünk.

nyilatkozta Verstappen, aki elismerte, hogy a biztonsági autós szakasz is kellett ahhoz, hogy dobogóra állhasson, ám szerinte nem volt esélye a második helynél előrébb végezni.