Társoldalunk:

Lewis Hamilton: Russell beállításaival jobb helyen végeztem volna

2023.03.20. 11:05

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton az ötödik helyet szerezte meg a Szaúdi Nagydíjon. A Mercedes brit pilótája nem volt volt teljesen elégedetlen a futamot követően, de úgy érzi, George Russell beállításaival jobb pozíciót is elérhetett volna.

Lewis Hamilton úgy érzi, rossz beállításokat választott a dzsiddai futamra, így maradt benne hiányérzet. Viszont azzal elégedett, hogy a Mercedes ennyi pontot gyűjtött, csapattársa pedig a dobogón végzett. A verseny után Lewis Hamilton a Sky-nak nyilatkozott a futamról.

Lewis Hamilton nem volt elégedett a beállításokkalForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Úgy érzem, kiváló dolog, hogy ennyi pontot gyűjtöttünk csapatként, és az is csodálatos, hogy George a harmadik helyen végzett. Én is mentem előre, legalább a remény benne volt a futamban... Már annak is örülök, hogy a hetedik helyről indulva az ötödik lettem. Egyszerűen nem jött be a stratégiám, és a beállításaim sem voltak tökéletesek. Szerintem ha ugyanolyan beállításokat használtam volna, mint George, akkor jobb pozícióban lehettem volna" - idézte a Motorsport a brit pilóta szavait.

Hozzátette, rengeteg munka vár még a csapatra, de ebből a versenyből pozitívumokat is tudnak gyűjteni.

"A beállításnál 50-50 százalék volt az esély arra, hogy bejön, én az egyiket, George a másikat választotta. Így viszont nem tudtam gyorsabb lenni nála, csak hozni a tempóját" – árulta el Hamilton.