Társoldalunk:

Mindenki erre várt: megszólalt a jövőjéről a Mercedesnél szenvedő Lewis Hamilton

2023.03.19. 09:01

A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton csak a nyolcadik helyet tudta elérni Dzsiddában az időmérőn, így a futamot tekintve sem túl derülátó. A brit pilóta továbbra sem érzi magát elég komfortosan és magabiztosan a W14-ben, emiatt pedig nem is tudja belőle kihozni a legjobb teljesítményt. És hogy ez milyen hatással van a jövőjére? Erről is beszélt.

Hamilton Szaúd-Arábiában sem volt elégedett az autóval, talán George Russell teljesítménye adhat egy kis reményt a Mercedesnek. A hétszeres világbajnok a nyolcadik helyet tudta elérni Dzsiddában, George Russell negyedik lett, ám a futamra mindketten javítanak egy helyet Charles Leclerc hátrasorolásos büntetése révén.

„George természetesen remek munkát végzett. Szóval nagyszerű eredmény ez tőle, és képes volt többet kihozni az autóból, mint én. Én küszködtem, hogy kihozzam belőle a teljesítményt. Nagyrészt rajtam múlt. A gyorsabb szakaszokon az autó kicsikét instabil, talán a beállítások miatt" - idézte Hamilton szavait a Motorsport.

Lewis Hamilton marad a MarcedesnélForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A brit nem vár csodát a vasárnapi viadaltól, ugyanakkor nem érzi magát frusztráltabbnak amiatt, hogy Szaúd-Arábiában sem tudtak érdemben előrelépni.

„Nem, nem igazán vagyok frusztrált. Az autó olyan, amilyen. George például remek munkát végzett, és örülök, hogy ott van a második sorban. A teljesítmény tehát egyértelműen benne van az autóban. Én azonban nem érzem vele a kapcsolatot, és mindegy, mit csinálok vagy min változtatok, nincs meg az önbizalmam benne. Kicsikét tehát tanácstalan vagyok."

Hamilton hozzátette, szereti a csapatot, hálás vmindenkinek, aki vele volt az úton. Nem látja magam más csapatnál, nem fogja feladni. Próbál türelmes maradni, és együtt dolgozni a csapattal, hogy jobb helyzetbe kerülhessenek. "Nem megyek máshová" – tette egyértelművé Hamilton.