Hiába remekel az F1-ben a Red Bull, nagyon feszült a helyzet az istállónál

Helmut Marko, Red Bull Racing, F1
Red Bull Formula One team advisor Helmut Marko is pictured in the pits during the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Évek óta egyeduralkodó a Forma 1-ben a Red Bull, amely a jelenlegi szezont is kiválóan kezdte. Ennek ellenére a színfalak mögött közel sem uralkodnak tökéletes állapotok az istállónál.

A 79 éves tanácsadó, Helmut Marko német források szerint nem örül annak, hogy az új főnököt, Oliver Mintzlaffot kevésbé érdekli a Forma-1, mint az elhunyt alapítót, Dietrich Mateschitzet.

Az idei első két versenyhétvége egyikére sem utazott el a 47 éves új vezető - írja a vezess.hu. Marko pedig nem is rejtette véka alá a csalódottságát:

"Azt gondolom, Mintzlaff elfoglalt Manchester után" – pirított oda főnökének,

utalva arra, hogy a szintén Red Bull-tulajdonban álló, három magyar válogatott futballjátékost is foglalkoztató RB Leipzig csapata 7-0-ra kikapott a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között.

Helmut Marko nem boldog Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nem lehet összehasonlítani három hónapot 30 évvel. Más ez a kapcsolat, mint Mateschitz-cel, és valószínűleg mindig is más lesz.

Ő mélyen ismerte a motorsportot, teljesen más szinten beszélgettünk" - mondta Helmut Marko, aki azért hozzátette, hogy ez nem ok arra, hogy ne működjenek a dolgok, így szerinte a problémák ellenére jó irányba tart a kapcsolatuk.