Társoldalunk:

Hiába remekel az F1-ben a Red Bull, nagyon feszült a helyzet az istállónál

2023.03.19. 13:33

Évek óta egyeduralkodó a Forma 1-ben a Red Bull, amely a jelenlegi szezont is kiválóan kezdte. Ennek ellenére a színfalak mögött közel sem uralkodnak tökéletes állapotok az istállónál.

A 79 éves tanácsadó, Helmut Marko német források szerint nem örül annak, hogy az új főnököt, Oliver Mintzlaffot kevésbé érdekli a Forma-1, mint az elhunyt alapítót, Dietrich Mateschitzet.

Az idei első két versenyhétvége egyikére sem utazott el a 47 éves új vezető - írja a vezess.hu. Marko pedig nem is rejtette véka alá a csalódottságát: "Azt gondolom, Mintzlaff elfoglalt Manchester után" – pirított oda főnökének, utalva arra, hogy a szintén Red Bull-tulajdonban álló, három magyar válogatott futballjátékost is foglalkoztató RB Leipzig csapata 7-0-ra kikapott a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között.

Helmut Marko nem boldogForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nem lehet összehasonlítani három hónapot 30 évvel. Más ez a kapcsolat, mint Mateschitz-cel, és valószínűleg mindig is más lesz. Ő mélyen ismerte a motorsportot, teljesen más szinten beszélgettünk" - mondta Helmut Marko, aki azért hozzátette, hogy ez nem ok arra, hogy ne működjenek a dolgok, így szerinte a problémák ellenére jó irányba tart a kapcsolatuk.