Társoldalunk:

Lewis Hamilton kirúgta az egyik legfontosabb bizalmasát: ez az oka

2023.03.18. 08:40

A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton hét év után szakított a trénerével, Angela Cullennel a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt. Cullen - aki edzője és fizioterapeutája volt és olykor lelki támaszt is jelentett Hamiltonnak - és a brit pilóta elválása a hírek szerint nem sikerült szépre, hiába mutatták ezt a képet a közösségi oldalaikon.

A hírt a felek a közösségi médiában jelentették be, és mindketten szép szavakkal búcsúztak a másiktól. A hírek szerint azonban nem volt ennyire zökkenőmentes az elválás.

Az ügyben megszólalt Toto Wolff is, aki elmondta, hogy pilótája határozott úgy, hogy nem folytatja a közös munkát az új-zélandi trénerrel.

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette jelenleg változásra van szükség.

„„Számunkra ez nem volt meglepetés, mert Hamilton gondolkodott egy ideje a változáson - nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak. - Angela sokáig része volt a történetnek. Úgy vélem, minden csapatra igaz, legyen az zárt vagy szélesebb kör, hogy ezt a kiindulópontot nem lehet befagyasztani. Emberként és szervezetként is mindannyian fejlődünk. Őszintének kell lennünk, ha a dolgok már nem működnek." Wolff hozzátette, Angela mindig a csapat kabalája lesz, az egyetlen, akinek hangosabb a hangja, mint a felbőgő motor. De ha Hamilton így döntött, ők mindig támogatni fogják, bármilyen irányt is szeretne választani.