Sergio Pérez meg akarja nyerni a Szaúd-arábiai Nagydíjat

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, vasárnap, Fernando Alonso, Sergio Pérez
Fernando Alonso a Bahreini Nagydíj sztárja
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez, a Red Bull Forma-1-es csapat pilótája elmondta, hogy tavalyi szerencsétlenül alakult futama után idén az a célja, hogy megnyerje a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

A mexikói pilóta a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjon megszerezte pályafutása első és egyetlen pole-pozícióját, majd egészen a 14. körig vezette a versenyt. Azonban Nicholas Latifi összetörte az autóját, így virtuális biztonsági autót rendeltek el. Ezalatt a három riválisa boxkiállást tudott végrehajtani, és mivel kevesebb időt vesztettek, meg is előzték. Pérez végül a negyedik helyen ért célba, ez pedig mély nyomokat hagyott benne.

- mondta Pérez a RacingNews365.com-nak.

Fernando Alonso és Sergio Pérez a Bahreini Nagydíj előtt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A bahreini Nagydíjat a Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen nyerte, Pérez pedig a második helyen ért célba. A Red Bull kezdeti dominanciája miatt sokan úgy gondolják, hogy a 2023-as szezon hátralévő része is hasonlóan fog alakulni.

A Mercedes versenyzője, George Russell pedig azt sugallta, hogy a Red Bull minden hátralévő versenyt meg fog nyerni idén.

Perez azonban elvetette azt az elképzelést, és megjegyezte, hogy a bahreini pálya egyedi jellemzői hozzájárultak a Red Bull és riválisai közötti különbséghez.

„Szerintem fontos, hogy ez csak a második versenyhétvége. Nagyon apró a különbség.

Minden bizonnyal az Aston Martin és a Mercedes is sokkal közelebb lesz hozzánk, mert a követelmények nagyon mások" – tette hozzá a mexikói pilóta, aki az előző szezonban 305 ponttal a vb-pontverseny harmadik helyén végzett.