Társoldalunk:

Sainzot aggasztják a Ferrari problémái

2023.03.17. 08:09

A mezőnyben elsőként a Ferrari kapott rajtbüntetést a 2023-as idényben, a csapat pilótája, Carlos Sainz pedig elismerte, hogy némiképp aggódik a helyzet miatt.

Nem indul jól a szezon a Ferrari számára, hiszen a bahreini futamon Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiesett, míg Carlos Sainz „csupán" a negyedik helyen zárt. Mivel Leclrec autójában már a harmadik vezérlő elektronikát kellett behelyezni, így tízrajthelyes büntetést kapott, vagyis roppant nehéz helyzetből várja a maranellói istálló a Szaúd-arábiai Nagydíjat. A Motorsport.com beszámolója szerint Sainz a második versenyhétvége előtti sajtótájékoztatón éppen erről a helyzetről beszélt, és elismerte, hogy meglehetősen aggódik a probléma miatt, de bízik a csapatban. 

Carlos Sainz bízik a jobb folytatásbanForrás: AFP/Ben Stansall

"Nem így akartuk kezdeni a szezont, hogy már a második futamon rajtbüntetést kapunk. Egyértelmű, hogy nem vagyunk elégedettek azzal, hogy az akkumulátor és a vezérlőelektronika is meghibásodott az első hétvégén, viszont nagyon hosszú idő után szembesültünk újra ilyen problémával, szóval elégé meglepett minket. Próbálunk javítani a helyzeten, és biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül sikerülni is fog. Szóval ez egy rossz helyzet, de csakis előre tekintünk, kijavítjuk a hibát, és biztosíthatjuk, hogy ezen a hétvégén versenyképesebbek lehetünk" – mondta Sainz.