Verstappen játszott egy kicsit a mezőnnyel a szaúdi nagydíj első szabadedzésén

TOPSHOTS Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen during the first practice session at the Jeddah Corniche Circuit on March 17, 2023, ahead of the 2023 Saudi Arabia Formula One Grand Prix. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen volt a leggyorsabb a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A kora délutáni melegben rendezett egyórás gyakorlásból legfeljebb annyi tanulságot lehet levonni, hogy a Red Bull ismét nagyon gyors lesz.

Az utóbbi két szezon holland világbajnoka, Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája volt a leggyorsabb a szezon második Forma-1-es versenyét, a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjat nyitó pénteki első szabadedzésen. A holland és a csapata szemmel láthatóan azt próbálgatta, hol vannak az autó határai: 335 km/h-val övé volt a legnagyobb végsebesség, 1:29.617 perces ideje pedig jó fél másodperccel gyorsabb, mint a tavalyi nagydíj második szabadedzésének legjobb ideje.

Második helyen Verstappen csapattársa, Sergio Pérez végzett, majd a két Aston Martin következett Fernando Alonzóval és Lance Stroll-lal. Azaz nagyon úgy néz ki, hogy a bahreini idény nyitó mutatott jó forma nem csak kifutott teljesítmény volt, hanem valóban számolni kell az angolokkal.

Az 5-6. helyen a Mercedes párosa áll George Russell, Lewis Hamilton sorrendben, de ők már mindketten egy másodpercen kívüli időre vannak Verstappentől. A Ferrarik most nem remekeltek, bár lehet, hogy ez csak viszonyítás kérdése. A 7. helyen végző Carlos Sainz, és a 11. Charles Leclerc is inkább már versenykörülményeket szimulált, nem is egyforma abroncsokon mentek, így az ő esetükben sokkal inkább mérvadó lesz a 18 órakor kezdődő második szabadedzés.