Társoldalunk:

Verstappen játszott egy kicsit a mezőnnyel a szaúdi nagydíj első szabadedzésén

2023.03.17. 16:09

Max Verstappen volt a leggyorsabb a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A kora délutáni melegben rendezett egyórás gyakorlásból legfeljebb annyi tanulságot lehet levonni, hogy a Red Bull ismét nagyon gyors lesz.

Az utóbbi két szezon holland világbajnoka, Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája volt a leggyorsabb a szezon második Forma-1-es versenyét, a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjat nyitó pénteki első szabadedzésen. A holland és a csapata szemmel láthatóan azt próbálgatta, hol vannak az autó határai: 335 km/h-val övé volt a legnagyobb végsebesség, 1:29.617 perces ideje pedig jó fél másodperccel gyorsabb, mint a tavalyi nagydíj második szabadedzésének legjobb ideje.

Második helyen Verstappen csapattársa, Sergio Pérez végzett, majd a két Aston Martin következett Fernando Alonzóval és Lance Stroll-lal. Azaz nagyon úgy néz ki, hogy a bahreini idény nyitó mutatott jó forma nem csak kifutott teljesítmény volt, hanem valóban számolni kell az angolokkal.

Az 5-6. helyen a Mercedes párosa áll George Russell, Lewis Hamilton sorrendben, de ők már mindketten egy másodpercen kívüli időre vannak Verstappentől. A Ferrarik most nem remekeltek, bár lehet, hogy ez csak viszonyítás kérdése. A 7. helyen végző Carlos Sainz, és a 11. Charles Leclerc is inkább már versenykörülményeket szimulált, nem is egyforma abroncsokon mentek, így az ő esetükben sokkal inkább mérvadó lesz a 18 órakor kezdődő második szabadedzés.