Társoldalunk:

Alonso szerint még nem tökéletes az Aston Martin idei autója

2023.03.17. 22:15

Szaúd-Arábiában is remekül kezdett az Aston Martin, a pénteki szabadedzésen kiváló teljesítményt nyújtottak az autóik. Fernando Alonso szerint a kocsi azonban még közel sem tökéletes, és nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a kezdeti látványos sikerekből.

Fernando Alonso egy harmadik hely után este második lett Max Verstappen mögött a pénteki szabadedzésen, és a brit istálló másik pilótája, Lance Stroll is jól teljesített.

"Bahreinben elsők voltunk péntek este, aztán ötödikek az időmérőn. A valós erőviszonyokat sosem tudhatjuk igazán addig, amíg el nem érünk a kvalifikációig" - fogalmazott óvatosan a kétszeres világbajnok spanyol pilóta.

"Nem tudom, hogy hol tartunk, én csak vezetek, aztán megnézem, hogy az időmérőn hol végzek. Persze van sok szabadedzés, sok nap a futamok között, sok adat, amit lehet elemezni, sok jóslat és várakozás a médiában, ez az F1 szépsége. De nekünk, pilótáknak nehéz sok dolgot kiolvasni a szabadedzésekből" - árulta el.

Fernando Alonso Dzsiddában is jól kezdett a szabadedzésenForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A formula.hu megírta, hogy Alonso az autót még nem tartja tökéletesnek, de azért elégedett az eddigi eredményekkel.

"Kipróbáltunk mindent, amit ki akartunk próbálni. Még mindig nem tökéletes az autó egyensúlya, ezen egy kicsit dolgozni kell még holnapig, de egyelőre minden rendben van. Ismét jól kezdtünk" - tette hozzá a 41 éves klasszis.

Szombaton 14:30-tól Dzsiddában a harmadik szabadedzéssel folytatódik a hétvégi F1-es program, majd 18 órától következik az időmérő. Vasárnap 18 órától pedig az idény második futamára, a Szaúd-arábiai Nagydíjra is sor kerül.