Alonso szerint még nem tökéletes az Aston Martin idei autója

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, vasárnap, Fernando Alonso
Formula 1 driver Fernando Alonso after the Formula 3 feature race at Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain on March 5, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábiában is remekül kezdett az Aston Martin, a pénteki szabadedzésen kiváló teljesítményt nyújtottak az autóik. Fernando Alonso szerint a kocsi azonban még közel sem tökéletes, és nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a kezdeti látványos sikerekből.

Fernando Alonso egy harmadik hely után este második lett Max Verstappen mögött a pénteki szabadedzésen, és a brit istálló másik pilótája, Lance Stroll is jól teljesített.

"Bahreinben elsők voltunk péntek este, aztán ötödikek az időmérőn. A valós erőviszonyokat sosem tudhatjuk igazán addig, amíg el nem érünk a kvalifikációig" - fogalmazott óvatosan a kétszeres világbajnok spanyol pilóta.

"Nem tudom, hogy hol tartunk, én csak vezetek, aztán megnézem, hogy az időmérőn hol végzek. Persze van sok szabadedzés, sok nap a futamok között, sok adat, amit lehet elemezni, sok jóslat és várakozás a médiában, ez az F1 szépsége.

árulta el.

Fernando Alonso Dzsiddában is jól kezdett a szabadedzésen Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A formula.hu megírta, hogy Alonso az autót még nem tartja tökéletesnek, de azért elégedett az eddigi eredményekkel.

"Kipróbáltunk mindent, amit ki akartunk próbálni.

tette hozzá a 41 éves klasszis.

Szombaton 14:30-tól Dzsiddában a harmadik szabadedzéssel folytatódik a hétvégi F1-es program, majd 18 órától következik az időmérő. Vasárnap 18 órától pedig az idény második futamára, a Szaúd-arábiai Nagydíjra is sor kerül.