Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapatának vezetője, Frederic Vasseur megígérte, hogy a csapat új alkatrészekkel készül Szaúd-Arábiába: az első szárnyakból is van új, de a Bahreinben már kipróbált, egy tartóoszlopos hátsó szárnyakat is magukkal vitték a hétvégi versenyre.

A Bahreini Nagydíj nem a legjobb módon ért véget a Ferrari számára: a csapat műszaki problémákkal küzdött és emiatt nem tudtak versenyre kelni a Red Bullal, ráadásul Charles Leclerc célba sem ért. A csapat így megpróbál új lendületet adni a versenyautóiknak, és egy új első szárnnyal érkeztek Dzsiddába - olvasható a motorsport.hu oldalán. Az új első szárnytól nyilván azt várják, hogy helyreteszi az autó egyensúlyát.

Charles Leclerc-nek nem lesz egyszerű dolga a hétvégén Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A hátsó szárnnyal is megy a kísérletezés: a Bahreinben már kipróbált, egy tartóoszlopos hátsó szárny Szaúd-Arábiába is a csapattal tartott. Az előző versenyen nem hozta a várt hatást, így egy hagyományos alkatrésszel versenyeztek a végén.

Dzsidda eléggé más pálya, mint a bahreini volt, így nem könnyű megjósolni, hogyan teljesítenek majd a csapatok. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga a Ferrari csapatnak, főleg Charles Leclerc-nek, akinél egy futam alatt elhasználták az egész szezonra tervezett vezérlőelektronikákat,

így tízhelyes rajtbüntetéssel indul a vasárnapi versenyen.