Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Charles Leclerc megkapta az év első rajtbüntetését a Forma-1-ben motorhiba miatt, amit a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon kell letöltenie.

A Ferrari problémát fedezett fel a szezonnyitó Bahreini Nagydíj reggelén Leclerc autójának motorvezérlőjében, emiatt elővigyázatosságból kicserélték a vezérlőelektronikát és az energiatárolót, de a futamon is adódtak problémái a monacói pilótának, ami miatt 18 körrel a vége előtt a harmadik helyről esett ki.

A csapatoknak csupán két vezérlő áll a rendelkezésükre az egész szezonban, minden további csere automatikusan tízhelyes rajtbüntetést von maga után.

Charles Leclerc-é az év első rajtbüntetése Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Miután Maranellóban kielemezték az alkatrészeket, szerdán Fred Vasseur csapatfőnök megerősítette, hogy Leclerc autójába cserélték az elemet, vagyis már a harmadik vezérlőegységet kellett beszerelni.

Remélem, hogy most már az irányításunk alá vontuk a helyzetet. Mélyelemzést végeztünk, de sajnos Dzsiddában kénytelenek vagyunk bevállalni a büntetést, mert egy szezonra csak két vezérlőelektronikai egységet használhatunk fel" – nyilatkozta a RacingNews365-nek Vasseur.