Társoldalunk:

Verstappen nyíltan beszélt Hamiltonnal való kapcsolatáról

2023.03.14. 16:52

A címvédő Max Verstappen tagadta, hogy "bonyolult" lenne a kapcsolata a Mercedes pilótájával, Lewis Hamiltonnal, annak ellenére, hogy a 2021-es bajnoki cím kettejük feszült rivalizálásával dőlt el.
elmondása szerint igen egyszerű az, ami kettejük között van.

Verstappen és Hamilton emlékezetes csatát vívtak 2021-ben a világbajnoki címért, néhányszor még össze is ütköztek. A bajnoki címet végül Verstappen szerezte meg drámai körülmények között a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utolsó köreiben. Azóta viszont nem igazán csatáztak, ami leginkább annak tudható be, hogy a Mercedes a tavalyi idényben csak szenvedett, a Red Bull pedig uralta a mezőnyt. A kétszeres világbajnok úgy érzi, hogy kapcsolata Hamiltonnal "egyenletes", bár azt elismerte, hogy a rajtrácson lévő többi pilótával jóval szorosabb kapcsolatot ápol.

Max Verstappen szerint kölcsönösen tisztelik egymást HamiltonnalForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Szerintem egyáltalán nincs rossz kapcsolatunk. Persze, másokkal talán szorosabb kapcsolatban állok. Ez attól is függ egy fokig, hogy hogyan éli az ember az életét és ebben szerintem nem igazán vagyunk hasonlóak. Persze, ott volt a nagy rivalizálásunk 2021-ben, de szerintem összességében nagyon is tiszteljük egymást. Tagadhatatlan, hogy ő minden idők egyik legnagyobb versenyzője. Az egyenletesség a legfontosabb neki és hogy mindig a maximumon pörögjön, de ez nem olyan nehéz, ha az ember ennyire tehetséges. Az, ahogy a bajnoki szezonjait kezelte, lenyűgöző. Amikor kellett, odatette magát és ebben volt jobb másoknál" – mondta Hamtonról Verstappen a Daily Mailnek.