Társoldalunk:

Verstappen szerint az F1-es csapatok a Red Bullt másolják

2023.03.14. 14:11

A Red Bull kétszeres világbajnok versenyzőjét, Max Verstappent nem lepi meg, hogy egyre szorosabb a küzdelem a Forma-1 mezőnyében. A holland pilóta szerint ennek az a legfőbb oka, hogy a csapatok többsége őket másolja.

Az idény első versenyét, a Bahreini Nagydíjat hatalmas fölénnyel nyerte meg a Red Bull, ám a többi csapat elképesztően nagy csatát vívott egymással. Már az időmérő is kiélezett küzdelmet hozott, és a vb-címvédő Max Verstappen nem is lepődött meg azon, hogy ilyen minimális különbségek vannak a mezőnyben.

"Ha megnézzük az autókat, mindenki másolja egymást. Mindenki egyre okosabb lesz az évek során ugyanolyan szabályok mellett. És ha egy autó jobban teljesít egy évben, próbálod lemásolni. Emiatt természetes, hogy mindenki közelít. Emellett az autókat is jobban kiismerik" - mondta a holland pilóta, arra utalva, hogy a legtöbb rivális a Red Bullt másolja.

Max Verstappen szerint a legtöbb csapat a Red Bullt másoljaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Az istálló másik versenyzője, Sergio Pérez szerint a folytatás ennél szorosabbnak ígérkezik. "A küzdelem határozottan sokkal szorosabb lett. Láttuk ezt már a Q1-ben: még egy élcsapat autójával sem hibázhatsz. Ez bizonyos szempontból jó. És a szezon során csak még közelebb fogunk kerülni egymáshoz. De üdvözöljük a vetélytársakat" - mondta a mexikói pilóta.

Az M4 Sport megírta, hogy a Ferrari első számú versenyzője, Charles Leclerc az időmérő után azt érezte, hogy a verseny kevésbé ígérkezik szorosnak, annak viszont örült, hogy egy körön máris kiszámíthatatlanabb a küzdelem. "Az időmérőn valóban mind közel vagyunk egymáshoz. Ez nagyszerű, mert izgalmasabb. Az időmérő részeinél, a Q1-ben és Q2-ben bármit csinálhattunk, amikor mi, az élcsapatok nagy előnyben voltunk. Most úgy tűnik, ez határeset, és ez klassz" - nyilatkozta a monacói pilóta.