Társoldalunk:

Fernando Alonso elmondta, mikor fog visszavonulni

2023.03.14. 20:28

Fernando Alosno a Forma–1-es Aston Martin kétszeres világbajnok pilótája elmondta, mikorra tervezi a visszavonulását.

A spanyol világbajnok a 2018-as visszavonulását követően 2021-ben tért vissza a száguldó cirkuszba, de az Alpine-nál nem tudott kiemelkedő eredményeket elérni. A 41 éves pilóta az idei szezont már az Aston Martin csapatnál kezdte meg, a szezonnyitó a Bahreini Nagydíjon pedig megszerezte pályafutása 99. dobogós helyezését.

Alonso a 2018-as szezon végén azért hagyta ott a Forma-1-et, mert egyre frusztráltabbá vált a versenyképtelen McLarenben. A távolléte alatt azonban nem tudott elszakadni az autósporttól, olyan versenyeken indult, mint a Dakar-rali vagy az Indianapolis 500-as verseny.

Fernando Alonso volt a Bahreini Nagydíj sztárjaForrás: AFP/Andrej Isakovic

A 41 éves Alonoso a legidősebb pilóta most pedig rendkívül motivált, hiszen az Aston Martinnál versenyképes autója van.

Mindig motivált voltam, még akkor is, amikor 2018-ban megpróbáltam abbahagyni a Forma-1-et. De nem sikerült, és minden hétvégén más autóban ültem, az Endurance Világbajnokságon, vagy a Dakar-ralin, vagy az Indyben, vagy bármi mással" - mondta Alonso a RacingNews365.com-nak. „Amikor visszatértem a Forma-1-be, úgy döntöttem, hogy fel kell áldoznom más dolgokat az életben, és egy újabb időszakot, talán három, talán öt, talán hét évet kell szentelnem a sportnak. Nincsenek titkok, az ember a szenvedélyének szenteli az életét, és a testét is jobban ismeri, így jobban edz, jobban táplálkozik, és így hosszabb lesz a pályafutása" - folytatta a spanyol sztár, aki júliusban lesz 42 éves.

Az Aston Martin pilótája jelenleg 356 futammal tartja a legtöbb nagydíjon való indulás rekordját, és a 2024-es szezon 22. futamán elérheti a 400-as határt, ha addig minden versenyen elindul.

Fernando Alonso közel a 400-as határhozForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Alonso nem aggódik a kora miatt, és határozottan állítja, hogy tudni fogja, mikor van itt az ideje, hogy szögre akassza a sisakot.

„Kiváltságos vagyok, mert jobban vezethetek, mint valaha. Nincsenek aggályaim a korommal kapcsolatban, én leszek az első, aki megérzi, amikor elveszítek valamit, amikor hiányzik valami vezetés közben, vagy amikor nem vagyok motivált az utazásra, vagy arra, hogy reggel felkeljek és eddzek, vagy csak idejöjjek tesztelni. Most még csak előnyöket látom, mert ismerem az autót, ismerem a gumikat, és néhány pályán, ahol idén fogunk menni, már vezettem korábban is, szóval nem még látok hátrányt" – tette hozzá Fernando Alonso.